‘Mijn vrouw blijkt al twee jaar te doen alsof ze epileptische aanvallen heeft’

epileptische-aanvallen

‘Het vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen’

Ronald* is getrouwd met Jessica, die veel epileptische aanvallen heeft. Althans, dat dacht Ronald altijd. Jessica blijkt al die aanvallen namelijk in scène te hebben gezet. Ronald weet niet of hij Jessica nog wel kan vertrouwen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Een patroon

“Jessica en ik zijn nu twee jaar getrouwd”, begint Ronald zijn verhaal. “We hebben allebei meerdere mentale aandoeningen waarvoor we regelmatig therapiesessies bijwonen. Daarnaast heeft mijn vrouw de afgelopen anderhalf jaar vaak epileptische aanvallen. Althans, dat dacht ik. Ze valt dan op de grond, trilt enorm en raakt vervolgens een tijdje bewusteloos. In het begin raakte ik in paniek als dat gebeurde, maar na een tijdje begon ik een patroon te zien. De aanvallen kwamen altijd voor op het moment dat ze ergens een bepaalde verantwoordelijkheid over kreeg of als er een moeilijk gesprek gevoerd moest worden.”

Leugen lang volgehouden

Jessica gaat ver in haar leugen, want ze is zelfs naar een arts geweest voor een diagnose. “Blijkbaar heeft ze daar enorm haar best gedaan, want hij heeft daadwerkelijk vastgesteld dat ze psychogene aanvallen heeft die worden veroorzaakt door stressvolle situaties. Ik geloofde het toen allemaal nog en deed mijn best haar zo goed mogelijk op te vangen als ze een aanval had. Daardoor kreeg ik zelf veel stress, omdat ik continu bang was dat ze weer een aanval zou krijgen. Het heeft er zelfs een keer toe geleid dat ik zelf in het ziekenhuis moest worden opgenomen, omdat ik me zo druk maakte om haar gezondheid”, schrijft Ronald.

Confrontatie

Toch had Ronald al een tijdje het gevoel dat er iets niet klopte. “Inmiddels weet ik dus dat Jessica net doet alsof. Zij weet nog niet dat ik haar leugen heb ontdekt. Ik wil haar niet het gevoel geven dat ik haar wantrouw, omdat ik wel veel van haar houd. Toch heb ik haar laatst geconfronteerd, vlak na een zogenaamde aanval. Ze gaf meteen toe dat ze altijd al doet alsof en dat ze zich ervoor schaamt, maar dat de leugen haar inmiddels had ingehaald. Ik waardeer dat ze zo open was, maar ik ben er ook best kwaad om. Al die zorgen altijd, terwijl het nep was… Het voelt alsof het allemaal voor niets is geweest.” Jessica heeft beloofd dat ze met haar slechte gewoonte zal stoppen, maar het zit Ronald nog steeds dwars. “Als ze hier zo lang over heeft kunnen liegen, wat houdt ze dan nog meer verborgen? Ik weet niet of ik haar nog kan vertrouwen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Ronald zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam needtogetitoffmymind.

Lees ook: ‘Moet ik mijn ouders vertellen dat de huishoudsters iets gestolen hebben?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Tim Mossholder