‘Ik heb mijn 13-jarige nichtje verteld dat de Kerstman niet bestaat’

kerstman

‘Als het uitkomt op school dat ze nog in de Kerstman gelooft wordt ze gegarandeerd gepest’

Het dertienjarige nichtje van Janice* geloofde tot een week geleden nog steeds in de Kerstman. Haar ouders wilden het nooit vertellen omdat de ‘magie van Kerstmis’ dan zou verdwijnen voor haar. Echter vond Janice het tijd om de waarheid te vertellen aan haar nichtje.

Kerstman

“Tot een week geleden geloofde mijn nichtje Sanne (13) nog steeds in de Kerstman”, begint Janice haar verhaal op Reddit. “Ik vroeg haar ouders of ze gewoon deed alsof ze nog steeds gelooft, of dat ze nog écht geloofde in de Kerstman.” Janice kon gewoon niet geloven dat haar dertienjarige nichtje nog steeds in de Kerstman geloofde, maar volgens haar ouders was het echt zo.

Kerst

Hoewel het nu bijna lente is, bekeek Janice samen met haar familie oude videobeelden terug. Er kwam ook een filmpje voorbij waarop te zien was dat ze kerst vierden met z’n allen. “Tijdens de beelden zei Sanne steeds dat ze zo’n zin had in de kerst en dat ze niet kan wachten totdat de Kerstman weer komt. Ze vertelde me zelfs dat ze al een heel verlanglijstje had klaarliggen.”

“Ze is een heel slim meisje en doet het goed op school, en voor zover we weten heeft ze geen ontwikkelingsachterstand. Haar ouders lijken er echter geen problemen mee te hebben dat ze nog in de Kerstman gelooft.”

Mooie cadeaus

De ouders van Sanne legden Janice uit dat ze absoluut niet wilden vertellen dat de Kerstman niet bestaat. “Ze zeiden dat we anders de magie van Kerstmis zouden verpesten. Daarnaast zeiden ze dat het ergens ook nog goed was voor Sanne. Het zou haar alleen maar aanmoedigen om lief te zijn, omdat ze dan mooie cadeaus zou krijgen in december.”

Waarheid

“Ik hou heel veel van mijn nichtje. Nadat ik erover na had gedacht vond ik dat het toch tijd was om Sanne de waarheid te vertellen. Ik weet namelijk hoe gemeen meisjes op de middelbare school kunnen zijn over zulke dingen. Als het uitkomt op school dat ze nog in de Kerstman gelooft, wordt ze gegarandeerd gepest. Dan is het toch beter om het van mij te horen dan van gemene meisjes op school?”

Janice besloot het te vertellen op een zo voorzichtig mogelijke manier. “Ze zei niet veel en kreeg een beetje tranen in haar ogen. Maar gelukkig belde ze me gisteren op dat ze het erg waardeerde dat ik haar de waarheid heb verteld. Haar ouders zijn echter wel heel erg boos op me en praten niet meer tegen mij. Toch vind ik dat ik het juiste heb gedaan.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Aitathrowaway5478.

Lees ook: ‘Mijn neef heeft een relatie met een vrouw die mij vroeger pestte’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: