‘Ik maakte mijn schoonzus wakker voor een noodgeval in het vliegtuig’

Had ze haar moeten laten slapen?

Lieke* was met het vliegtuig onderweg naar een welverdiende vakantie met haar zus Jasmijn, schoonzus Sanne en hun twee kinderen. Toen de de cabin crew de passagiers vroegen of er een dokter aan boord was voor een noodgeval, besloot Lieke haar schoonzus wakker te maken, want zij is ten slotte chirurg. Maar die bleek daar absoluut niet van gediend te zijn…

Noodgeval

“Na een vervelende break-up nodigden mijn zus en haar vrouw mij uit om samen op vakantie te gaan. Met een acht uur durende vlucht voor de boeg, hadden we ons lekker comfortabel gemaakt op onze plekjes voor deze lange zit. Na ongeveer twee uur kwam de cabin crew bij de passagiers of er een arts aanwezig was in het vliegtuig. Het bleek te gaan om een noodgeval. Er bleek echter geen arts op de vlucht te zijn, maar mijn schoonzus Sanne is chirurg. Zonder nadenken wenkte ik de cabin crew”, vertelt Lieke.

Slapen

“Alleen, toen ik naar Sanne keek, zag ik dat zij en mijn zus hand in hand in slaap waren gevallen”, gaat Lieke verder. “Toch maakte ik hen wakker, en vertelde dat er een noodgeval was en er een dokter nodig was. Sanne keek me kwaad aan, maar ging toch naar de cabin crew toe. Ook Jasmijn leek geïrriteerd.”

Boos

Lieke vervolgd “Toen Sanne terugkwam, stond haar gezicht echt op onweer. Ik schrok ervan, want normaal gesproken is ze altijd zo vriendelijk. De rest van de vlucht heeft ze me grotendeels ontweken, ze was zó geïrriteerd. Toen ik haar vroeg of ik iets verkeerd had gedaan, snauwde ze dat ze al ontzettend moe was toen we in het vliegtuig stapten, en graag haar tijd met haar familie wilde spenderen. En vooral, ‘niet haar werk mee wilde nemen op vakantie’. Ik vond dit onterecht en legde nogmaals uit dat er geen enkele andere arts aan boord bleek te zijn.”

“Ze bleef volhouden dat ik niks had moeten zeggen”, gaat Lieke verder. “Ik had haar met rust moeten laten zodat ze de nodige slaap kon pakken. Ik probeerde haar nogmaals uit te leggen dat  niets zeggen verkeerd zou zijn geweest, waarop ze me zelfs uitlachte. Ze bleef me ontwijken, zélfs toen we eenmaal op bestemming waren. Ze trok alleen maar op met mijn zus en hun kids. Had ik haar dan echt moeten laten slapen, terwijl ze medische kennis heeft en er sprake was van een noodgeval aan boord?”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Valuable-Term-9487. 

Lees ook: Gedroomd dat je poedelnaakt was of kon vliegen? Dit betekent het

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock