Gedroomd dat je poedelnaakt was of kon vliegen? Dit betekent het

dromen betekenis

Dit zijn de vijf meest voorkomende dromen en hun betekenis

We dromen soms de raarste dingen en vaak hebben we er als we wakker worden geen weet meer van. Maar er zijn dromen die bijna iedereen weleens heeft gehad. Opeens kunnen vliegen of zwanger zijn bijvoorbeeld. Wat betekenen ze precies? We delen hier de vijf meest voorkomende dromen en hun betekenis.

Dit zijn de vijf meest voorkomende dromen.

Vallen

Valdromen gaan vaak over iets nieuws in je leven. Over iets wat onbekend is, maar waarnaar je wel verlangt. Vallen kan symbool staan voor de angst om los te laten in het echte leven. Aangeraden wordt om je in dromenland daadwerkelijk te laten vallen, om zo te ontdekken waar je nu eigenlijk bang voor bent. Als de val wordt veroorzaakt door klimmen of vliegen, is de symboliek helder: je hebt te veel gevraagd van jezelf. In dat opzicht kan de droom ook een waarschuwing zijn voor de toekomst; denk na of je ambities overeenkomen met je capaciteiten en wie je echt bent.

Zwangerschap of geboorte

Dromen over een zwangerschap of geboorte, staan voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Er staat iets op het punt te veranderen en dit is meestal positief. Het kan namelijk een teken zijn dat je vooruitgang en groei in je leven ervaart. Dromen dat je zwanger bent kan ook betekenen dat je onbewust of misschien bewust behoefte hebt aan meer creativiteit. Misschien een nieuwe creatieve hobby uitproberen?

Vliegen

Onbezorgd zijn als een kind, dat is waarnaar je verlangt als je droomt over vliegen. Deze droom komt vaak voor als je in een situatie zit waarin je je gevangen voelt of waaronder je lijdt. Maar het kan ook bevrijding symboliseren, van beperkingen die je jezelf hebt opgelegd. Of het verwijst naar uit de bocht vliegen, omdat je jezelf en je talent hebt overschat.

Naakt zijn

Dit staat symbool voor weer kind willen zijn, onbevangen en vrij, je nog niet bewust van verwachtingen waaraan je moet voldoen. Of het betekent dat je bij jezelf te rade kunt gaan: wie ben je werkelijk? Wat gaat er schuil achter uiterlijkheden? Het kan ook verwijzen naar angst om jezelf bloot te geven, zowel letterlijk als figuurlijk. Voel je in je droom geen schaamte, maar zit je juist lekker in je vel, dan staat naaktheid voor een verlangen naar intimiteit of naar openheid in relaties, waarbij je mag zijn wie je bent.

Verdwalen of vastzitten

Wanneer je droomt dat je verdwaald bent of vastzit, heeft dit meestal te maken met levensdoelen. Misschien ben je de richting in je leven kwijt, of is je oorspronkelijke levensdoel niet meer helemaal helder. Een andere mogelijke uitleg van deze droom is dat je bezig bent te wennen aan een nieuwe situatie waarin er andere regels gelden.

Schriftje

Heb je moeite om je dromen te onthouden? Probeer dan bij het wakker worden even te blijven liggen met je ogen dicht. Ook kun je een schriftje en een pen op je nachtkastje leggen, zodat je ‘s ochtends je dromen kunt opschrijven.

Lees ook: Weleens over je ex gedroomd? Dít betekent het!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Happinez, Libelle | Beeld: Unsplash