‘Ik vertelde mijn ouders dat ze nooit kinderen moesten adopteren’

adopteren

‘Ze verbraken een belangrijke belofte’

Kyra* heeft een Deense vader en een Egyptische moeder. Naast haar drie geadopteerde broer en zussen, is zij de enige biologische dochter van haar ouders. Haar ouders hebben haar beloofd dat als zij naar de universiteit ging, het hele gezin zou verhuizen naar een dorp in de buurt. Toch blijken haar ouders van gedachten te zijn veranderd. Iets waar Kyra het niet mee eens is.

Adopteren

“Mijn ouders hebben nadat ze mij kregen besloten om kinderen te adopteren”, schrijft Kyra op Reddit. “Dit kwam met name omdat mijn moeder werd afgeraden om na mij nog een keer zwanger te worden.” Na Kyra adopteerde ze nog drie kinderen: Kevin, Merel en Bianca.

Boos

“Ik ben de oudste van hen en ga binnenkort naar de universiteit”, vervolgt Kyra. “Ik ben bijna klaar met de middelbare school en omdat mijn vader vaak op zakenreis moest, hebben we overal in de wereld gewoond. Maar door COVID konden we ons eindelijk op een plek vestigen”, legt Kyra uit.

“De thuissituatie was tot voor kort prima, totdat ik het met m’n ouders had over naar welke uni ik zou gaan. Ze hadden mij altijd beloofd om met me mee te verhuizen, omdat we het toch al gewend waren om vaak te verhuizen”, schrijft Kyra. “Maar ineens zeiden m’n ouders dat ze niet meer wilden verhuizen!”

Ruzie

“Ze vertelden me dat mijn broer en zussen wilden blijven waar we nu woonden. Belachelijk! Ik vertelde ze dat ze altijd overal naartoe wilden verhuizen, maar omdat zij wilden blijven, ze niet meer weg wilden”, vervolgt ze geïrriteerd. “M’n vader vertelde me dat het nu ‘anders’ was en dat we rekening moeten houden met de mening van mijn broer en zussen. Ik vertelde m’n ouders boos dat als dat zo is, ze hen nooit hadden moeten adopteren.” Kyra schrijft dat ze dit nog nooit had gezegd, maar dat ze zo boos was dat ze het eruit floepte.

“Mijn ouders schrokken door wat ik zei en zeiden me dat ik naar m’n kamer moest.” Kyra legt uit dat ze het helemaal niet meende en dat ze van haar broer en zussen houdt, maar dat ze het niet eerlijk vond en dat haar ouders hun belofte verbraken. “Toch voel ik me schuldig door wat ik heb gezegd. Hoe kan ik het goedmaken?” Wat adviseer jij Kyra?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam WavePsychological752.

Lees ook: ‘Mijn vriend grapt net iets té vaak dat hij me wil vermoorden’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels