‘Mijn vriend grapt net iets té vaak dat hij me wil vermoorden’

vermoorden

‘Ik denk dat hij het niet serieus meent, maar ik ben wel bang’

Mascha* heeft een relatie met Fabian. Naar eigen zeggen is ze heel erg verliefd op hem en geniet ze van elk moment dat ze met hem is. Toch is er een ding waar Mascha niet aan kan wennen: zijn agressieproblemen. Het gaat soms zelfs zover dat hij ‘grapt’ dat hij haar wil vermoorden. Op Reddit vraagt ze om hulp.

Agressieproblemen

“Ik ben al een tijdje samen met Fabian en we zijn dol op elkaar”, laat ze de lezers op Reddit weten. “We hebben letterlijk álles gemeen en liggen – vaak – op een lijn.” Mascha schrijft dat ze wist van Fabians agressieproblemen, maar dat ze dat nooit erg vond omdat hij haar geen pijn deed. “Ik zag hem nooit echt als bedreiging, ondanks al zijn pogingen om dominant te zijn.”

Zacht en emotioneel

“Ik ben ongeveer 1.67 meter en hij 1.87 meter denk ik, waardoor hij mij vaak duidelijk maakt dat ik zwakker ben dan hem”, vervolgt ze. “En soms als we dan alleen zijn, word ik een beetje bang. Maar hij heeft écht een zachte en emotionele kant. Iets wat ik nog nooit had gezien bij de jongens die ik voor hem datete.”

Toch vindt Mascha dat Fabian soms rare dingen uitkraamt. “Soms zegt hij dingen als dat hij me in stukken wil snijden en opeten, zodat ik hem nooit kan verlaten. Andere keren zegt hij gewoon dat hij me zal vermoorden als ik bij hem wegga.” Mascha schrijft dat ze dit opvatte als een grap, het beide weglachten en verdergingen.

Onvolwassenheid

“Ik ben iets ouder dan hem, dus ik dacht dat het gewoon zijn ‘onvolwassenheid’ was”, geeft Mascha toe. “Maar de grappen beginnen me steeds ongemakkelijker te maken. Soms zegt hij het, legt z’n handen in m’n nek, maar lacht het dan weer weg. Andere keren zegt hij het net voordat we intiem willen zijn, alsof het hem opgewonden maakt. Er zijn ook momenten geweest dat hij het zei en me beet, waarop hij me vertelde dat hij het geluid van mijn pijn leuk vond.”

Bang

“Oké, ik weet dat het raar klinkt, maar ik blijf geloven dat hij me niet écht zou willen vermoorden”, vervolgt Mascha. “Alleen vind ik zijn grappen echt niet grappig meer. Als ik zeg dat hij ermee moet stoppen zegt hij dat hij weet dat ik het stiekem wel leuk vindt, terwijl dat niet zo is. En hoewel ik denk dat hij het allemaal niet serieus meent, ben ik wel bang. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij Mascha?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ummangel.

Lees ook: ‘Ik ben bang om mijn vriend te vertellen dat ik misschien geen kinderen wil’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels