‘Ik vind het egoïstisch dat mijn vriend zijn stoel niet aan mij afstond aangezien ik zwanger ben’

zwanger stoel

‘Ik ben zes maanden zwanger en heb geen makkelijke zwangerschap’

Zara* en haar vriend verwachten binnenkort hun eerste kindje. Zara is inmiddels zes maanden in verwachting en haar zwangerschap gaat niet alleen over rozen. Onlangs ging ze samen met haar vriend naar een carnavalsoptocht. Als ze tijdens de optocht op de meegenomen stoel wil zitten, besloot haar vriend erop te zitten. Op het forum Reddit deelt Zara dat ze dat enorm egoïstisch vond. 

Carnavalsoptocht

Op het forum Reddit begint Zara haar verhaal met dat haar zwangerschap niet bepaald makkelijk is. “Ik ben zes maanden in verwachting en heb een paar complicaties waarvoor ik medicatie krijg die me erg moe maakt.”

De twee ondernemen samen veel dingen, maar Zara gaf onlangs aan dat ze het rustiger aan wil doen. “Ik vertelde mijn vriend dat ik niet zomaar meer overal naar toe kan, omdat dat een te hoge tol eist op mijn lichaam. Onlangs was er carnavalsoptocht waar mijn vriend graag heen wilde.” De vrouw geeft aan dat ze instemde om mee te gaan, omdat vrienden met wie ze ook zouden gaan dichtbij de optocht wonen. “Ik wilde dan vanuit het huis naar de optocht kijken.”

Te laat weggegaan

“Mijn vriend wilde echter veel meer van de optocht zien, en overtuigde me om de optocht ergens anders te bekijken. Ik vond het goed om toch te gaan, maar zei dat we wel even iets van klapstoeltjes mee moesten nemen. Op de dag van de optocht stond mijn vriend erop dat we maar één stoeltje meenamen. Hij gaf aan dat hij er toch niet op hoefde te zitten.”

Zara en haar partner gingen iets te laat van huis, waardoor ze zich moesten haasten. “Ook konden we niet dichtbij parkeren en moesten we een enórm stuk lopen om op de plek te komen waar we met onze vrienden hadden afgesproken. Halverwege de route, moest ik ook nog eens enorm nodig naar de wc; ik kon het echt niet ophouden. Mijn vriend vond het irritant, omdat we daardoor nog later bij de optocht zouden komen. Nadat ik naar de wc was geweest, zei mijn vriend niks meer tegen me terwijl we verder liepen.”

Stoel

“Toen we eindelijk bij onze vrienden waren aangekomen, was ik helemaal buitenadem, oververhit en deden mijn voeten pijn. Mijn vriend zette de stoel neer, en ging er zelf opzitten. Ik vroeg hem of ik erop mocht zitten, maar hij reageerde met dat ik over een paar minuten wel kon zitten. Ik barste bijna in huilen uit. Een lieve, vreemde man vroeg me vervolgens of ik op de stoel wilde zitten die hij had meegenomen. Ik bedankte hem en we hadden een kort gesprek over mijn zwangerschap.”

Zara’s vriend had echter maar weinig begrip voor Zara. “Toen we thuis kwamen, vertelde ik mijn vriend dat ik het vervelend vond hoe de dag was verlopen. Hij gaf echter aan dat het hem niet uitmaakte en dat hij geen zin had om de stoel aan mij te geven. Ik zei daarop weer dat ik het erg vond dat een vreemde zijn stoel aan me had gegeven, omdat hij wel begreep dat het fijn is voor een zwangere vrouw om te zitten. Mijn vriend maakte toen de opmerking dat hij precies hetzelfde stuk had gelopen als ik en dat de man die me zijn stoel gaf, niet eens wist dat ik zwanger was.”

Door die opmerking barste voor Zara de bom. “Ik noemde hem egoïstisch en een slechte partner. Daarna veranderde zijn humeur compleet en vertelde hij dat ik minder stijf moet doen en niet zo hard tegen hem moet zijn. Ik vraag me af ik inderdaad te hard tegen hem was door hem egoïstisch te noemen.” Ook geeft de vrouw aan dat ze het fijn vindt als haar partner juist meer rekening met haar houdt. “Ik weet even niet hoe ik me erbij moet voelen.” Wat zou jij tegen de vrouw willen zeggen?

*Zara is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name Professional-Case134.

Lees ook: ‘Was het onbeleefd dat ik het restaurant verliet terwijl mijn schoondochter nog aan het eten was?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock