‘Was het onbeleefd dat ik het restaurant verliet terwijl mijn schoondochter nog aan het eten was?’

uit eten restaurant

‘Mijn schoondochter was veel te laat voor het diner’

Voor de zestigste verjaardag van haar echtgenoot nodigde Wilma* diverse vrienden en familieleden uit bij een mooi restaurant. Haar schoondochter was echter veel te laat voor het etentje. Aangezien het al erg laat was, besloten Wilma en haar echtgenoot op een gegeven moment naar huis te gaan. Alleen was hun schoondochter nog aan het eten. Op het forum Reddit vraagt Wilma af of dit te bot was. 

Etentje

“Ruim een maand geleden nodigde ik vrienden en familie bij een mooi restaurant uit om de zestigste verjaardag van mijn man te vieren”, begint Wilma haar verhaal op Reddit. “Ook mijn dochter Sarah en haar vrouw Elizabeth zouden komen. Elizabeth heeft een veeleisende, stressvolle baan die goed betaald. Ze heeft de gewoonte om ontzettend hard te werken, iets te hard.”

Wilma was daarom niet verrast dat Elizabeth te laat kwam. “Sarah zei dat Elizabeth wel rekening met het etentje had gehouden, maar dat er last minute een probleem was op werk. Elizabeth kwam pas opdagen toen iedereen al aan het dessert zat. Ze bood haar excuses aan, gaf ons een mooie fles wijn en ging zitten.”

Vertrekken

“Toen we allemaal klaar waren met het dessert en koffie hadden gehad, moest Elizabeth nog eten. Het was al laat en daarom gingen er al mensen naar huis.” Ook Wilma en haar man besloten op een gegeven moment naar huis te gaan. “Aangezien het al laat was, besloten ook wij naar huis te gaan. We hebben niet gewacht tot Elizabeth klaar was met eten.”

De volgende dag werd Wilma door haar dochter gebeld. “Ze vond het niet oké dat we waren vertrokken. Ik legde haar uit dat het al laat was en we daarom naar huis waren gegaan. Sarah vond echter dat we hadden moeten blijven. Ik reageerde vervolgens met dat Elizabeth degene was die te laat was. Ook zei ik dat Sarah beter met Elizabeth in gesprek kon gaan, omdat zij degene was die (weer) te laat was. Sarah werd boos en heeft toen opgehangen. Heb ik de situatie verkeerd aangepakt?”, vraagt de vrouw zich af.

*Wilma is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name Historical_Reply_805. 

Lees ook: ‘Ik wil niet meer voor deze familie oppassen, omdat ik opeens op een extra kind moest letten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock