‘Ik wil niet dat mijn schoonzus mijn kinderen zo verwend’

cadeau verwennen kinderen

Willem vindt het maar niks dat zijn schoonzus geld geeft aan zijn kinderen

Willem* en zijn vrouw hebben het niet heel breed, maar weten wel altijd rond te komen. Zijn schoonzus heeft echter een groot inkomen en verwend haar neefjes en nichtjes daarom vaak. Iets waar Willem erg veel moeite mee heeft. 

Verwennen

“Mijn schoonzus is een single vrouw die een mooi inkomen heeft. Ze besteedt haar geld graag aan leuke reisjes en vindt het leuk om haar neefjes en nichtjes te verwennen”, begint Willem zijn verhaal op het forum Reddit. “Ze moet zelf weten waar ze haar geld aan uitgeeft, maar het geld dat ze weleens aan mijn kinderen geeft, verpest ze. Mijn kinderen noemen ons gezin nu arm vanwege onze financiële situatie.”

“Ik wil niet dat mijn kinderen verwend gedrag gaan vertonen en vroeg mijn schoonzus daarom om mijn kinderen niet te veel geld te geven. Mijn vrouw vindt echter dat ik dit niet had moeten zeggen, omdat het geld de kinderen soms wel helpt. Ze vindt dat de kinderen niet verwend worden, omdat ze het geld vaak uitgeven aan spullen voor school en andere dingen die voor ons soms lastig zijn om te kopen.”

Niet afhankelijk zijn

“Ik reageerde met dat ik niet afhankelijk wil zijn van haar zus. Ook al zijn we familie, ze is geen ouder, maar gewoon een tante. Mijn vrouw vindt echter dat we het geld gewoon kunnen aannemen voor de kinderen, zodat ze er ook af en toe wat leuks mee kunnen doen en omdat het hen helpt.”

“Mijn vrouw zegt dat dit haar zus’ manier is om ons wat financiële steun te geven, ook al vragen we daar niet om. Ik vind alsnog dat haar zus onze kinderen niet zoveel geld moet geven, want ik wil dat onze kinderen leren om zich aan te passen aan de omstandigheden. Of is dat gek?”, vraagt de man zich af. Wat vind jij?

*Willem is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de user name CourtOne2125. 

Lees ook: ‘Ik wil niet meer voor deze familie oppassen, omdat ik opeens op een extra kind moest letten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock