‘Ik voel me niet langer aangetrokken tot mijn partner’

aangekomen

‘Hij is heel veel aangekomen afgelopen half jaar

Dorien* en Thomas zijn al meer dan tien jaar getrouwd. Hoewel Dorien zielsveel van haar man houdt, vindt ze hem steeds minder aantrekkelijk worden. Thomas is namelijk flink wat kilo’s aangekomen afgelopen half jaar. Dorien weet niet hoe ze de situatie kan aanpakken zonder de gevoelens van haar man te kwetsen. Op Reddit vraagt ze om advies.

Niet meer aantrekkelijk

“Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot ‘magere jongens’, wat mijn man destijds ook was”, begint Dorien haar verhaal. “Mijn man kon eten wat hij wilde en kwam geen grammetje aan, maar tijdens de corona periode, toen we veel thuis zaten, zijn de kilo’s er ineens aangevlogen. Ik weet dat ik hierdoor klink als een vreselijk persoon, maar zodra hij zijn shirt uitdoet, verdwijnt alle aantrekkingskracht. Zijn buik is een afknapper voor mij, hoe stom dat ook klinkt. We zijn de laatste tijd dan ook bijna niet intiem geweest.”

Onzeker

“Ik weet dat Thomas zelf ook wel een beetje onzeker is over zijn lichaam, maar hij zet geen stappen om weer fitter te worden. Ik heb pogingen gedaan om bijvoorbeeld kleinere porties op tafel te zetten en ook heb ik voorgesteld om wat vaker te gaan wandelen of fietsen, maar helaas heeft dat niet gewerkt. Ik probeer me erover heen te zetten, maar dat lukt niet. Ik vind het gewoon echt niet aantrekkelijk zo.”

Kwetsen

“Ik weet dat er niks anders op zit: ik moet hem gaan vertellen wat er aan de hand is. Maar ik zie er zo tegenop want ik wil hem niet kwetsen. Hij is de liefde van mijn leven en ik wil echt niet bij hem weggaan, maar ik wil me ook aangetrokken voelen tot mijn partner. Hoe breng je dit onderwerp subtiel zonder iemand te beledigen?” Wat voor advies zou jij geven aan Dorien?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRAshallowhelp.

Lees ook: ‘Het plannen van de bruiloft breng onze relatie in gevaar’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels