‘Het plannen van de bruiloft breng onze relatie in gevaar’

bruiloft

‘Mijn partner weigert te helpen’

Rick en Bella* zijn al acht jaar samen en gaan binnenkort trouwen. Bij het plannen van de bruiloft ontstaan er echter problemen. Zo wil Rick niks te maken hebben met de voorbereidingen en werkt hij totaal niet mee. Hierdoor hebben Bella en Rick voortdurend ruzie wat hun bruiloft en relatie in gevaar brengt. Op Reddit vraagt Bella om advies. 

Bruiloft

“Ik had gehoopt dat Rick ook mee zou helpen met het plannen van de bruiloft, maar eigenlijk werkt hij alles tegen. Voor sommige dingen, zoals bijvoorbeeld de gastenlijst, heb ik zijn inbreng nodig, anders vergeet ik misschien mensen om de uitnodiging naar te sturen. Maar zelfs nadat ik het drie keer gevraagd had, weigerde hij te helpen. De bruiloft is al over een paar maanden dus er zit haast achter.”

“Ook bij het uitzoeken van de locatie kregen we enorme ruzie. Ik had al het voorbereidende werk gedaan en legde hem een paar van de beste opties voor. Ik wilde langsgaan met Rick om de locaties te bekijken, maar dit vond hij te veel gevraagd. Hij zei dat ik zijn tijd verspilde.”

Ruzie

Rick en Bella praten nu al een paar dagen niet met elkaar. “Zijn familie belde om te zeggen dat we echt strakker op de planning moeten zitten en dat de tijd dringt. Toen verweet hij mij dat ik te langzaam ben, terwijl hij alles tegen werkt en me met niks wil helpen. Hij zei tegen z’n familie dat ik de verkeerde locatie had gekozen en dat ik nog nooit iets succesvols in mijn leven heb gepland. Dat deed zoveel pijn.”

“Een bruiloft was zijn idee, als het aan mij ligt vieren we het klein, dus zijn gedrag geeft me een vreselijk gevoel. Het lijkt alsof hij me niet vertrouwt en hij luistert niet als ik hem uitleg dat hij de bruiloft onnodig tegenwerkt. Ik heb bij elke stap zijn mening gevraagd, maar hij heeft nergens moeite voorgedaan. Als ik uitleg dat hij me kwetst, zegt hij dat ik niet zo kinderachtig moet doen en dat ik me aanstel.”

“We hebben elkaar nu al een paar dagen niet gesproken. Ik begrijp gewoon niet waar dit allemaal vandaan komt. Een bruiloft is iets om je op te verheugen en naar uit te kijken, maar ik heb er eigenlijk helemaal geen zin meer in op deze manier. Ik heb het plannen van de bruiloft even op een lager pitje gezet. Ik begin namelijk heel erg te twijfelen over onze relatie.” Wat zou jij voor advies geven aan Bella?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_elephant.

 

Lees ook: ‘Mijn vader is niet welkom op mijn bruiloft’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels