‘Ik heb de uitnodiging voor de bruiloft van mijn zus weggegooid’

Bruiloft zus

‘Ik weet niet of mijn familie gek is, of dat ik te heftig reageer’

Nienke*, de zus van Joris, gaat trouwen. Joris heeft echter de uitnodiging voor de bruiloft in de prullenbak gegooid, omdat met de uitnodiging een bizarre toevoeging kwam, gericht aan zijn zwangere vrouw. Zijn familie is nu kwaad op hem. Wat denk jij?

Bruiloft van zijn zus

Over een kleine twee maanden wordt Joris, samen met zijn zwangere vrouw Anneke, verwacht bij de bruiloft van zijn zusje. Zijn zus, Nienke, is altijd een trotse vrouw geweest, die goed voor zichzelf zorgt. Ze hecht dan ook veel waarde aan hoe ze eruitziet. Maar volgens Joris slaat ze hier in door sinds ze de bruiloft is gaan voorbereiden. “Ze wordt een echte Bridezilla.” En helaas houdt het niet op bij haarzelf. Nienke heeft namelijk een bizarre bijlage bij de uitnodigingen voor de bruiloft gestopt.

Zus wil fitte gasten bij de bruiloft

Zo viel er naast de uitnodiging namelijk ook een dieetplan op de mat, gericht aan zijn zwangere vrouw Anneke. “Nienke wil dat Anneke een 30-dagen-dieetplan volgt dat zij heeft opgesteld, zodat Anneke er ‘fit’ uitziet tijdens de bruiloft”, vertelt Joris. Dat Anneke zwanger is, of dat zij allergisch is voor de maaltijden die Nienke heeft bedacht, maakt zijn zus niet uit. “Mijn vrouw is niet eens een van de bruidsmeisjes”, briest hij. “Ik snap dat het haar grote dag is, maar ze heeft mijn vrouw hiermee aan het huilen gekregen en we zijn allebei erg boos.” Dit heeft uiteindelijk tot een telefonische ruzie met zijn zus geleid. Nienke vindt dat Joris ‘haar dag wil verpesten’, en Joris heeft laten weten dat haar uitnodiging op deze manier bij het afval is beland.

Reactie van de familie

Joris heeft het voorval geprobeerd aan te kaarten bij zijn zwager. Die liet echter weten er niets mee te maken te willen hebben. “Hij zei me doodleuk dat hij buiten de zaken van mijn familie gehouden wil worden”, schrijft Joris. Ook van zijn moeder hoeft hij geen steun te verwachten. “Zij zegt dat ik er voor mijn zus moet zijn en haar plannen moet ondersteunen, en dat ik onnodig hard voor haar ben.” Op het forum Reddit vraagt hij daarom nu om raad. Wat vind jij? Is Joris te hard voor zijn zus, of zit Nienke hier fout?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Aita71399133.

Lees ook: ‘Is het erg dat ik het laatste stuk taart van mijn zwangere vrouw heb gejat?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Alvin Mahmudov