Nicolette van Dam spot vitiligo tijdens Glow in the Dark-feestje

nicolette

De presentatrice werd even geconfronteerd met haar huidziekte

Het was dit weekend feest bij Nicolette van Dam en Bas Smit thuis, want hun dochter Lola-Lily was namelijk jarig. De kleine meid is alweer 11 jaar oud, en dat werd natuurlijk gevierd met een kinderfeestje. Tijdens het glow in the dark-feestje stond Nicolette echter een onaangename verrassing te wachten, en werd ze geconfronteerd met haar huidaandoening vitiligo, zo laat ze zien op Instagram.

Dochter jarig

Vorige week was de dochter van Bas en Nicolette, Lola, jarig. En dat liet de trotse mom niet onopgemerkt voorbijgaan. “Hoera onze liefste Lola is 11 jaar!” schreef ze op Instagram bij een feestelijke foto samen met haar dochter. “Zo uniek in alles wat ze doet. Zo oprecht ♥️ En wat gaat ’t hard”, aldus Nicolette. “Trots dat we samen alles kunnen delen. ♥️”

Glow in the dark

Dit weekend was het tijd voor een feestje, en daarbij werd Nicolette even met haar neus op de feiten gedrukt. “Zo dit was weer ff een nieuwe confrontatie met m’n vriend Viti Ligo”, schrijft ze op Instagram. “Opzich vallen m’n witte vlekken altijd wel mee, vind ik zelf, maar tijdens het Glow in the Dark-feestje van Lola werd ik weer ff met m’n neus op de feiten gedrukt. 🤪” Toch blijft de presentatrice er nuchter onder. “Is wat het is, natuurlijk wel jammer, maar waar gaat ’t over. En eerlijk, als die meiden dan zeggen ‘We vinden het cool dat witte om je ogen!’, ben ik helemaal gerustgesteld 😉👁️♥️”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Vitiligo

Vitiligo is een aandoening waarbij de pigmentcellen verdwijnen uit huid en haar. Er ontstaan dan witte plekken van verschillende vormen en groottes, die in de loop van de tijd ook kunnen veranderen. Afgelopen zomer deelde Nicolette voor het eerst iets over haar huidaandoening. “Sinds kort heb ik ook vitiligo, witte vlekjes in o.a. m’n nek en rondom m’n ogen. Dat is effe wennen… We bespraken dit hieraan tafel en voelde me een beetje onzeker”, deelde de actrice. Gelukkig kan Nicolette rekenen op veel support, waaronder van haar dochters. “Zeiden de meisjes: ‘Mam, heel veel mensen doen witte make-up onder hun ogen om mooier te zijn, en jij hebt het van jezelf’ 🥰 Kinderlogica. Zo lief.”

Lees ook: ‘Ik weiger om mijn familie financieel te ondersteunen nadat ze me slecht hebben behandeld’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Instagram @nicolettevandam1 | Beeld: Brunopress