‘Ik wil niet eindigen zoals mijn ouders’

ouders

‘En dat heb ik tegen ze gezegd’

Leonie* heeft een hele goede band met haar ouders, alleen zijn ze nogal ongezond. Daardoor hebben ze verschillende gezondheidsproblemen. Leonie heeft ingezien dat ze niet wil eindigen als haar ouders en dit heeft ze tegen hun gezegd. Haar ouders zijn nu erg gekwetst. Op Reddit vraagt Leonie om advies.

Ongezond

“Mijn ouders zijn de liefste mensen die ik ken, maar gezond zijn ze niet. Ze sporten niet en halen heel vaak kant-en-klare maaltijden. Ik werd vroeger niet gestimuleerd om te sporten en ik hoefde ook nooit veel groente te eten. Mijn vader heeft obesitas en ook mijn moeder heeft de nodige gezondheidsproblemen. Toen ik uit huis ging, werd me al snel duidelijk dat ik wat moest doen tegen deze ongezonde gewoontes. Ik wil namelijk niet zo eindigen als mijn ouders.”

Switch

“Mijn man is erg actief en eet een gebalanceerd dieet. Toen ik hem ontmoette, hielp hij mij ook met gezond worden en daar ben ik hem dankbaar voor. Mijn ouders wonen twee uur bij ons vandaan en we gingen er laatst een lang weekend heen. Ik ging zaterdagochtend hardlopen en dat zijn mijn ouders natuurlijk niet van mij gewend, dus ze maakten daar een opmerking over, maar dat vond ik niet zo erg.”

Kritiek

“Pas toen we uiteten gingen begonnen hun opmerkingen vervelend te worden. Ik bestelde namelijk soep en een salade. Ik zag mijn ouders al gek naar me kijken dus ik vertelde ze dat ik probeer wat gezonder te worden. Ze zeiden: ‘We herkennen je helemaal niet meer. Onze dochter had gewoon gezellig een portie friet besteld.’ Ik vond het vervelend worden, dus ik zei: ”Ik maak gezondere keuzes, zodat ik niet eindig zoals jullie twee.’ Ik weet dat het misschien een beetje hard was om het zo te zeggen, maar ik was heel erg geïrriteerd dat mijn ouders mij niet supporten.”

“Ze namen deze opmerking heel erg persoonlijk en denken nu dat ik ze de les leer. Mijn ouders zijn erg gekwetst en ik heb geen contact meer met ze gehad. Moet ik mijn excuses aanbieden?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Throwaway1332732.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder is beledigd omdat we haar naar huis hebben gestuurd’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels