‘Mijn moeder luistert niet naar de regels die ik heb voor mijn kinderen’

regels

‘Het zijn mijn kinderen, dus mijn regels’

Simone* heeft twee kinderen, Wietze en Lisa. Haar moeder is gek op de kleinkinderen en neemt ze vaak mee om leuke dingen te doen. Ze neemt het alleen niet zo nauw met de regels van Simone. Hierdoor hebben de twee een grote ruzie gekregen. Op Reddit vraagt Simone om advies. 

Kinderboerderij

“Vorige week nam mijn moeder mijn kinderen mee naar de kinderboerderij. Wietze heeft een heel laag immuunsysteem waardoor hij snel ziek wordt. Het wordt daarom ook afgeraden om dieren te voeren omdat je door die bacteriën erg ziek kan worden. Ik had expliciet tegen mijn moeder gezegd dat ik niet wil hebben dat Wietze de dieren gaat voeren. Ik dacht dat ze daar wel naar zou luisteren, maar ik had het goed mis.”

Foto’s

“Een paar uur later kreeg ik foto’s van mijn moeder doorgestuurd waarop te zien was dat Wietze wel dieren eten aan het geven is. Ik heb haar meteen opgebeld. Ze noemde me een overbezorgde millennial en zei dat ik vroeger ook allemaal dingen in mijn mond heb gestopt en daar ook niet aan dood ben gegaan. Ze vindt dat ik mijn kinderen niet zo moet beschermen. Ik werd boos.”

Mijn regels

“Wietze heeft vorige maand nog in het ziekenhuis gelegen door een infectie. Ik heb deze regels niet voor niks en mijn moeder lapt ze zo aan haar laars. Ik zei tegen haar: “Toen ik een kind was, golden jouw regels, maar dit zijn mijn kinderen, dus nu gelden mijn regels en ik wil niet hebben dat hij de dieren voert. Nadat mijn moeder de kinderen weer bij mij had afgezet, hebben we niet meer gesproken.” Vind jij dat Simone gelijk heeft?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam  BlueberryMassive1654.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder is beledigd omdat we haar naar huis hebben gestuurd’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels