‘Ik wil niet naar de begrafenis van mijn ex-beste vriendin haar man’

begrafenis

‘Ergens heb ik toch wel medelijden met haar’

Roos* had acht jaar geleden een beste vriendin Kate, die ze al kent sinds haar kindertijd. Kate heeft haar in die tijd echter keihard laten vallen zonder enige reden. Sindsdien hebben ze geen contact meer. Totdat Roos hoort van een gezamenlijke vriendin dat de man van Kate is overleden. Roos weet niet of ze naar de begrafenis moet gaan of niet. Op Reddit vraagt ze om advies.

Ruzie

“Kate kapte me acht jaar geleden volledig af”, begint Roos haar verhaal. “Zonder ook maar een woord uitleg. Ik heb eerlijk gezegd nog steeds geen idee waarom ze het deed, er was geen ruzie of iets in die richting geweest waar ik vanaf wist. Ik heb haar twee of drie keer geappt om haar te vragen om uit te leggen wat ik in haar ogen verkeerd had gedaan, maar ze heeft nooit meer gereageerd op mijn appjes.”

Traumatisch

“Het was traumatisch en erg pijnlijk, ik was gekwetst en verdrietig, maar vooral erg boos”, schrijft Roos. Ze vertelt dat het enkele jaren heeft geduurd, maar dat ze vrede heeft kunnen sluiten met de situatie. “Ik heb geen wrok meer tegen haar en ik ben niet meer boos op Kate, maar ik wil nooit meer iets met haar te maken hebben.” Een andere jeugdvriendin, Tessa, heeft wel nog contact met Kate. “Tessa vertelde me destijds dat ze niet wist waarom Kate me zo had afgekapt. Ik heb nooit geweten of dit 100% waar was, maar ik wilde Tessa niet tussen ons in zetten, dus liet ik het gaan.”

Overleden

Een paar dagen geleden hoorde Roos van Tessa dat de man van Kate was overleden. “Kate ging met hem nadat ze mij had gedumpt, dus ik heb hem nog nooit ontmoet”, schrijft Roos. “Van wat ik van Tessa hoorde, was hij een hele goede man en is Kate er echt kapot van dat hij er nu niet meer is. Ergens heb ik toch wel medelijden met haar. Ik heb zelfs overwogen om haar bloemen of iets anders op te sturen. Niet omdat ik het weer goed wil maken, maar gewoon om mijn medeleven te betuigen.” Toch heeft Roos besloten om dit niet te doen. “Ik dacht dat als ze iets van mij hoort – een persoon die ze duidelijk niet in haar leven wil hebben – ze zich misschien wel nóg slechter gaat voelen terwijl ze middenin haar rouwproces zit.”

Arrogant

“Tessa en ik wonen in dezelfde stad, terwijl Kate nog steeds in het dorp woont waar we zijn opgegroeid. Tessa appte me gisteren om ‘plannen te maken voor de begrafenis’, waar ik erg verbaasd over was.” Roos vond het niet haar taak om voor Kate naar de begrafenis van haar man te komen. “Ik vertelde Tessa ook dat ik eigenlijk alleen bloemen wilde opsturen en dat Kate me waarschijnlijk niet eens wilde zien of horen, gezien het feit dat ze geen één keer contact meer met me heeft opgezocht. Tessa zei me dat het erg arrogant van me was om dat aan te nemen, dus ik vertelde Tessa dat ze gek was om aan te nemen dat Kate mij wel op de begrafenis wilde hebben. Toen ik dat duidelijk maakte, noemde Tessa me een lafaard en liep boos weg.”

Nieuwsgierig

“Ik ben lang niet zo close met Tessa als hoe ik met Kate was, dus als Tessa besluit het contact met mij hierover te verbreken, zal dat niet het einde van de wereld voor mij zijn. Toch ben ik nieuwsgierig, ben ik echt zo’n bitch om geen contact op te nemen met Kate of moet ik gewoon de begrafenis van haar man bijwonen om te laten zien dat ik er wel voor haar ben ondanks onze ruzie?

Wat moet Roos doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Dawn_In_Danger.

Lees ook: ‘Ik ben op date geweest met een collega en nu vind ik hem niet meer leuk’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels