Deze unieke trouwtradities voegen wat extra’s toe aan jouw bruiloft

bruiloft

Zo maak je jouw dag nóg specialer

Trouwtradities zijn niet weg te denken als je elkaar het ja-woord geeft. Meestal zijn ze om tradities heen georganiseerd die wij bij een bruiloft gewend zijn. Maar, waarom zou je geen unieke tradities toevoegen aan jouw speciale dag? Out with the old, in with the new!

Betrek jullie huisdier

Hebben jij en je partner samen een huisdier? Betrek deze dan zeker bij je bruiloft. Geef jouw hond of kat bijvoorbeeld de rol als ringbrenger. Jullie zijn een beginnend gezin, waar jullie huisdier natuurlijk ook bij hoort. Het is dus echt niet gek om jullie huisdier bij jullie speciale dag te betrekken. Daarnaast zorgen ze ook vaak voor schattige en leuke trouwfoto’s, say cheese!

Bridal party

Een ‘bridal party‘ is de groep mensen die betrokken zijn bij je bruiloft. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de bruidsmeisjes of de getuigen. Meestal heeft de bruidegom hier een aantal mannen voor uitgekozen en de bruid meestal een aantal vrouwen. Maar waarom zou jij de belangrijkste mensen in je leven uitkiezen op basis van gender? Wil jij graag je broer of beste vriend als getuige, doe dat dan! Het gaat er namelijk om wat jij wil en bij welke mensen jij je fijn voelt.

Geen maagdelijk wit meer

Steeds vaker zien we dat bruiden kiezen voor een jurk met wat meer kleur in plaats van maagdelijk wit. Sommigen trouwen zelfs in roze, zwarte of rode jurken. Witte bruidsjurken zijn natuurlijk traditioneel, maar als jij dat juist niet bent is het niet raar om voor iets anders te gaan. Ga gewoon voor een jurk waarin jij je op je allermooist voelt, het maakt niet uit of het wit is of niet!

Maak jullie bruiloft unplugged

Willen jullie echt uniek zijn? Maak jullie bruiloft dan ‘unplugged‘. Dit betekent dat alle gasten hun telefoon inleveren of uit moeten zetten voordat de ceremonie begint. Zo heb je geen last van onverwachte belletjes en geluidjes, of dat mensen worden afgeleid door hun telefoon. Daarnaast is het ook fijn dat andere mensen geen foto’s of filmpjes kunnen maken van jullie speciale dag en jullie dus ook de eerste zullen zijn die wat prachtige kiekjes kunnen delen met de buitenwereld.

Verlies van een familielid of vriend

Het verlies van een familielid of vriend kan altijd erg veel emoties losmaken tijdens jullie speciale dag. Hoe mooi is het dan om hen te eren en een speciaal plekje voor hen vrij te maken tijdens de ceremonie? Door een speciale stoel vrij te houden met bijvoorbeeld hun naam of foto, creëer je een ruimte voor hun aanwezigheid. Zo zullen ze toch nog een beetje bij jullie speciale dag zijn.

Lees ook: Besties vanaf de basisschool? Dan herken je deze dingen vast en zeker!

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Ze | Beeld: Pexels