‘Mijn broer laat zijn kinderen continu bij mij achter’

kinderen-broer

‘Ik heb een drukke baan en zit daar helemaal niet op te wachten’

De broer van James*, Finn, heeft twee kleine kinderen. Sinds kort heeft Finn een nieuwe vriendin en hij wil al zijn tijd met haar doorbrengen. Daarom brengt hij zijn kinderen om de haverklap bij James langs, die daar helemaal niet op zit te wachten. Op Reddit vraagt James lezers om raad.

Geen babysitter meer

“Mijn broer Finn is een paar jaar ouder dan ik en heeft twee kinderen”, begint James zijn verhaal. “Zijn vrouw is overleden en tot voor kort zorgde hij samen met een babysitter voor zijn zoons. Inmiddels heeft hij een vriendin en sindsdien heb ik de babysitter niet meer gezien. Finns vriendin claimt ‘dat ze wil wennen aan het idee van kinderen en dat ze graag de enige vrouw in hun leven wil zijn’. Dat vond ik een behoorlijk respectloze opmerking, maar Finn zag geen probleem.”

Ineens op zijn werk

James kon het dus al niet zo goed vinden met Finns vriendin, maar de laatste tijd is die band verder verslechterd. “Finn vraagt me steeds vaker of ik op zijn kinderen wil passen, zodat hij leuke dingen kan doen met zijn vriendin. Hij weet dat ik fulltime op kantoor werk en dat mijn baan veel van me vraagt, maar hij is niet bereid daar rekening mee te houden. Zijn vriendin slokt al zijn tijd op.” Een paar dagen voor James zijn bericht schreef, werd het toppunt bereikt. “Finn had me gevraagd om een dag vrij te nemen, zodat ik op zijn zoons kon letten. Ik heb dat geweigerd en ben gewoon naar mijn werk gegaan. Halverwege de ochtend zei een van mijn collega’s dat ik naar de hal moest komen. Daar stonden Finns zoons. Mijn collega zei dat Finn ze snel had gedropt en meteen weg was gereden.”

Politie gebeld

James kon het niet geloven. “Ik was ook meteen bang dat mijn baas hen zou zien en dat ik in de problemen zou komen. Bovendien had ik het die dag enorm druk, waardoor ik helemaal geen tijd had om ermee te dealen. Ik heb uit frustratie meteen de politie gebeld en de situatie uitgelegd. Ze hebben contact met Finn opgenomen en zijn daarna naar kantoor gekomen. Finn moest de jongens ophalen en werd ondervraagd door de agenten. Mijn baas kreeg het natuurlijk allemaal mee en stuurde me eerder naar huis.”

Geen contact meer

’s Avonds werd James gebeld door Finn, die hem de huid vol schold. “Hij zei dat ik zijn dag had verpest. Hij zou de vriendinnen van zijn vriendin voor het eerst gaan ontmoeten, wat volgens hem blijkbaar de belangrijkste zaak van de wereld is. In plaats daarvan had hij nu problemen met de politie. Dat was allemaal zijn schuld, zei hij. Ik liet hem uitpraten en hing de telefoon op. Sindsdien hebben we elkaar niet meer gesproken. Wel heeft zijn vriendin nog contact met me opgenomen, om me te vertellen dat ik een sukkel ben. Wat mij betreft hoeft er helemaal geen contact meer plaats te vinden, maar ik heb medelijden met de jongens. Hoe zorg ik ervoor dat er voor hen iets verandert?” Wat zou jij tegen James zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam throwawy36222.

Lees ook: ‘Ik bereid een scheiding voor en mijn vrouw weet van niets’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Radoslav Bali