‘Is het erg dat ik de woonkamer verliet toen mijn neefje huilde?’

baby huilen woonkamer

‘Maakt dit me egoïstisch?’

De 27-jarige Fiona* was onlangs met haar zus bij haar ouders op visite. Haar zus Lieke heeft een kindje van zes maanden en die had ze ook meegenomen. Het jongetje was enorm aan het huilen, waardoor Fiona besloot naar een andere kamer te gaan. Iets wat Lieke enorm egoïstisch vindt. Op het forum Reddit vraagt Fiona dan ook of ze verkeerd heeft gehandeld. 

Huilende baby

“Onlangs was ik samen met mijn zus bij mijn ouders. Mijn zus had haar zes maanden oude zoontje Andy bij zich. Waarschijnlijk heeft het kindje een griepje onder de leden, want hij was de hele dag ontzettend onrustig”, deelt Fiona op Reddit. “Op een gegeven moment begon hij zo hard te huilen. Mijn zus probeerde hem te troosten, maar het geschreeuw van Andy maakte me helemaal gek. Ik zei dat ik niet tegen het geluid kon en stond op het punt om de woonkamer te verlaten.”

Boos

Lieke was niet te spreken over de actie van haar zus. “Ze riep tegen me: ‘Dat meen je niet.’ Ik vroeg haar wat ze bedoelde en ze zei tegen me dat ik een verschrikkelijke tante ben. Ze vervolgde met dat ik te weinig tijd met Andy doorbreng sinds hij is geboren en dat ik alleen maar om mijn baan en vriendinnen geef.”

“Ik vertelde haar dat ik niet van huilende kinderen hou. Ondertussen was haar kind nog steeds aan het schreeuwen en dus verliet ik de woonkamer. Ze noemde me een kl**tzak. Mijn ouders vinden ook dat ik niet weg had moeten lopen. Had ik de situatie anders aan moeten pakken?”, vraagt de vrouw zich dan ook af. Wat vind jij?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam FriendlyAd2809. 

Lees ook: ‘Kan ik mijn vriendin ten huwelijk vragen terwijl haar vader net is overleden?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock