‘Is het terecht dat ik uitviel tegen een collega nadat ze maandverband probeerde door te spoelen?

wc maandverband verstopt doorspoelen

‘Had ik niet boos op haar moeten worden?’

Patricia* en haar man organiseerden onlangs een feestje voor de collega’s van haar man. Het feestje was gezellig, totdat Patricia opmerkte dat haar wc verstopt was. Een collega van haar man had geprobeerd om maandverband door te spoelen, waardoor de wc verstopt zat. Patricia was enorm kwaad en vroeg de vrouw het op te ruimen, waardoor er een ruzie ontstond. Op Reddit vertelt Patricia haar kant van het verhaal. 

Feestje

“Mijn man en ik organiseerden onlangs een feestje bij ons thuis voor zijn collega’s. Hij kan het heel goed met zijn collega’s vinden en dus wilden we wat speciaals doen”, begint Patricia haar verhaal op het forum. “Julia, de vrouw van een collega, moest naar de wc en nadat ze terugkwam, ging ik. Het viel me meteen op dat de wc verstopt was en bijna overliep.” Patricia vervolgt dat er een groot wit object vast zat in haar toilet. “Ik gebruikte een gootsteenplopper om de wc te ontstoppen, en toen kwam er een groot stuk gebruikt maandverband tevoorschijn.”

Kwaad

Patricia besloot Julia te vragen of zij degene was die haar maandverband had doorgespoeld. “Ze schaamde zich en gaf toe dat zij dat inderdaad had gedaan. Ik vroeg haar of ze de troep wilde opruimen, omdat overal op de vloer water en viezigheden lagen. Ook vroeg ik haar of niemand haar ooit had geleerd dat je maandverband niet mag doorspoelen. We hebben een septic tank en het kost heel veel geld om dat te laten repareren. Maandverband hoor je niet door te spoelen, vooral niet de heel grote varianten.”

Julia vertelde vervolgens dat ze thuis nooit een stuk maandverband zou doorspoelen, omdat zij ook een septic tank hebben. “Julia wist dus beter”, concludeert Patricia. “Julia vertelde dat er geen prullenbak in de badkamer was, en ze niet met haar maandverband naar een andere prullenbak wilde lopen.” Patricia voegt eraan toe dat een collega van haar man in de prullenbak in de badkamer had overgegeven, en die daarom uit de badkamer was gehaald.

Huilen

Julia was zo geschrokken van Patricia’s reactie dat ze begon te huilen. “Haar man begon tegen me te schreeuwen. Uiteindelijk kwamen twee vrouwelijke collega’s van mijn man erbij, en die namen het voor mij op en zeiden dat het inderdaad dom was van Julia om zoiets te doen. Julia heeft de troep half opgeruimd en is toen snel met haar man vertrokken. Hoewel hun collega’s vinden dat Julia het niet had moeten doen, hebben mijn man en de man van Julia nog steeds ruzie.”

“Ik snap dat ze zich schaamt, maar ik vond het niet oké als ik een enorme rekening zou krijgen, omdat mijn septic tank verstopt was. Daarom besloot ik er wat van te zeggen. Ook vond ik het gek dat ze zag dat het toilet verstopt was, maar besloot er niks van te zeggen.”

Hoewel Patricia vindt dat ze juist heeft gehandeld, vraagt ze zich af of anderen dat ook vinden. En of ze contact moet opnemen met Julia. Wat zou jij Patricia adviseren?

*Patricia is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de username u/Express-Swordfish582.

Lees ook: ‘Ik verliet de verjaardag van mijn zus toen ze vertelde dat ze opnieuw zwanger is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash (Giorgio Trovato)