Zo ziet de kerstboom van koningin Elizabeth eruit

kerstboom koningin elizabeth
Oh dennenboom wat zijn je takken wonderschoon!

Koningin Elizabeth is al druk bezig met het treffen van de voorbereidingen voor de feestdagen. Zo verstuurde de koningin al uitnodigingen voor het kerstdiner, waarvoor onder andere de moeder van Meghan Markle is uitgenodigd, en heeft ze haar kerstboom al laten optuigen.

Op 30 november was het personeel al druk in de weer om de kerstboom in Windsor Castle op te tuigen.

Kerstmis

Hoewel het kerstplezier in Nederland bij veel mensen pas na pakjesavond start, begint het in het Verenigd Koninkrijk al wat eerder. Zo is Windsor Castle al in de kerstsfeer. Zo staat er een enorme kerstboom in de St. George’s Hall. Deze boom is bijna 7 meter hoog en is versierd met zo’n 7000 lichtjes en heeft gouden ornamenten. De Britse royal kan uiteraard niet aankomen met maar één kerstboom en daarom pronkt in de Crimson Drawing Room nog een kerstboom. Deze is zo’n 4,5 meter hoog en is versierd met rode en paarse kerstornamenten.

Sandringham Estate

Koningin Elizabeth brengt tijdens de feestmaand echter weinig tijd door op Windsor Castle en zal dus niet veel van de versiering kunnen genieten. De Britse royals zijn tijdens de feestdagen namelijk altijd op het landgoed van Sandringham Estate te vinden. Hier viert de koningin elk jaar met haar man prins Philip en directe familieleden Kerstmis.

Lees ook: Om deze reden heeft koningin Elizabeth altijd contant geld bij zich

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Slough & Windsor Express | Beeld: videostill