Mila droeg wit op de bruiloft van een vriendin: ‘Ben ik fout?’

wit

‘Ze gooide een glas frisdrank over me heen’

Wit dragen op een bruiloft, vaak is dat een no go. Toch droeg Mila* een witte, crèmekleurige jurk op de bruiloft van haar vriendin. Het lijkt misschien niet de goede keuze, maar ze had akkoord van de bruid. Toch werd Mila lastig gevallen door andere vriendinnen van de bruid. Ze deelt haar verhaal op het platform Reddit

Dresscode

“Ik heb een vriendin die vorig weekend ging trouwen. Ze is Zuid-Aziatisch en besloot om een rode traditionele jurk te dragen op haar bruiloft”, begint Mila het verhaal. Vaak heeft een bruiloft een dresscode, daarom besloot Mila hier naar te vragen. “Ze gaf aan dat ze graag wou dat haar gasten er op hun best uitzagen, en dat kleur hier niet bij uitmaakte. Er was geen verboden kleur, zoals vaak het geval is bij de meeste bruiloften”, vertelt Mila.

Witte jurk

Mila besluit om te gaan voor een witte, crèmekleurige jurk. “Ik ging naar haar bruiloft en had het erg naar mijn zin. Mijn vriendin, de bruid, complimenteerde zelfs mijn jurk”, vertelt Mila. Toch waren er vriendinnen van de bruid die er anders over dachten…

Ruzie

De vriendinnen van de bruid zijn allemaal christelijk, en zijn dus andere ‘regels’ gewend op een bruiloft. Zo is vaak de kleur wit verboden om te dragen voor gasten van een christelijke bruiloft. De vriendinnen van de bruid kwamen naar Mila toe, en ze waren een beetje aan het kletsen. “Toen we aan het kletsen waren, gooide een van de vriendinnen een glas frisdrank over me heen. Ik vroeg haar waarom ze dat deed, en ze gaf aan dat ik niet naar de bruiloft had mogen komen in een witte jurk.”

Mila weet niet goed wat ze van het voorval moet denken. Is zij degene die fout is in deze situatie, of zijn de vriendinnen hier fout? Wat vind jij van de situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Competitive_Cat_4999.

Lees ook: Milou: ‘Ik wil geen extra rekeningen betalen doordat mijn stiefdochter bij ons woont’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels