Oh oh: klagen over je werkt zorgt ervoor dat je minder goed werkt!

werk werken klagen

Je werk lijdt onder het klagen

Klagen komt ons geen van allen vreemd voor. We klagen de hele dag door. Ben jij altijd degene die de rotklusjes krijgt op werk of vind je dat je veel meer hoort te krijgen dan je nu krijgt? Pas op, want onbedoeld gaat je werk hier ook onder lijden. 

Mensen die veel klagen, werken ook minder goed.

Focus en concentratie

Dit blijkt uit onderzoek van Michigan State University. Ze legden werknemers twee soorten vragenlijsten voor en toen bleek dat de focus en concentratie van de mensen die veel klaagden in de vragenlijst veel lager lag. Zij verzetten met het klagen veel minder werk dan hun positievere collega. Dit onderzoeksresultaat is te verklaren doordat klagers veel tijd en energie verspillen met het klagen. Deze energie is beter te gebruiken voor het oplossen van de problemen op je werk of je werk zelf.

Uitlaatklep

Gelukkig betekent dit onderzoeksresultaat niet dat je nooit meer mag klagen, want eigenlijk is klagen ook wel heel gezond. Het is een uitlaatklep die ervoor zorgt dat jouw stresslevels lager worden. Zorg er alleen wel voor dat je met recht klaagt en niet overdrijft, want daar hebben jij, je baas en je collega’s geen baat bij.

Lees ook: Krijg je ook een schokje als je iets aanraakt? Zo voorkom je dat je statisch geladen wordt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: NSMBL | Beeld: pxhere