Dilemma: ‘Is het verkeerd van me dat ik mijn baas vroeg mijn vriendin niet aan te nemen?’

Collega

De vrouw vraagt zich af of ze juist heeft gehandeld

‘Vrienden zijn de familie die je hebt gekozen’, is een uitspraak die we regelmatig horen. Je gunt je vrienden het beste en wil ze graag regelmatig zien. Een Reddit-gebruiker staat echter voor een dilemma. Op het forum laat ze weten dat haar vriendin haar collega wil worden, maar dat ziet ze niet zitten. De vrouw vertelde haar baas dat ze niet wil dat haar vriendin wordt aangenomen, maar vraagt zich nu af of ze wel juist heeft gehandeld. 

“Ik heb mijn baas gevraagd haar niet aan te nemen.”

Dilemma

Op het Reddit-forum delen veel gebruikers regelmatig hun zorgen. Onlangs vroeg een vrouw om advies. Ze vertelde dat haar vriendin bij hetzelfde werk als haar wil werken, maar dat ze dat niet ziet zitten. “Mijn vriendin wil er ook werken. Ze weet dat mijn baas op me gesteld is en mijn mening waardeert. Ze heeft nu gesolliciteerd en me gevraagd een goed woordje voor haar te doen.” De vrouw deed echter het tegenovergestelde en vroeg haar baas om haar vriendin niet aan te nemen.

Reden

De vriendinnen studeren allebei nog en wonen bijna drie jaar samen. “Door de jaren heen heb ik haar werkhouding gezien, ze werkte toen in een drogist. Ze was bijna elke dienst vijftien minuten te laat en soms kwam ze niet eens opdagen. Ze is meerdere keren ontslagen bij verschillende banen vanwege haar houding.” Toen de vrouw werd benaderd door haar baas over de sollicitatie, vertelde de vrouw dat ze niet wilde dat haar vriendin wordt aangenomen. “Ik wilde niet te veel in detail treden, maar ik vertelde mijn baas dat ze geen goede match zou zijn voor het werk. Ik wil niet degene zijn die verantwoordelijk is als mijn vriendin het verknalt, omdat ik haar aanbeval. Klinkt dat logisch?”

Vertellen

Op het forum krijgt de vrouw veel bijval. Gebruikers snappen goed dat de vrouw niet wil dat haar vriendin haar collega wordt en geven aan dat ze waarschijnlijk hetzelfde hadden gedaan. “Ik zou waarschijnlijk tegen haar zeggen dat je een goed woordje voor haar hebt gedaan om haar gevoelens te sparen.” Weer anderen raden de vrouw aan wel met haar vriendin te praten. “Moet ik met haar gaan praten en vertellen waarom ik geen goede aanbeveling heb gegeven?”, vraagt de vrouw zich nu af. Wat vind jij?

Lees ook: Jeugdheldin Pippi Langkous keert terug naar het witte doek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels