Let op: via deze bekende kledingapp zijn op dit moment oplichters actief

oplichters kledingapp

Wees hier alert op wanneer je bestelt via deze app

Wanneer we via Marktplaats of een andere tweedehands webshop bestellen, is het altijd even spannend of het door jou gekochte item ook daadwerkelijk verstuurd wordt. Dit geldt ook voor de populaire app United Wardrobe, waarbij mensen nieuwe- en tweehandskleding kopen en verkopen. 

De app heeft een speciaal betalingssysteem waardoor oplichters geen kans krijgen, maar toch blijken er oplichters op United Wardrobe actief en dat doen ze heel slim…

Servicekosten

De klant maakt bij United Wardrobe van tevoren geld over, maar de verkoper ontvangt het geld pas van de kledingapp wanneer de klant heeft aangegeven de aankoop in goede orde te hebben ontvangen. United Wardrobe is als het ware de ’tussenpersoon’ van koper en verkoper. Voor de service van de app betaal je als verkoper 10 procent van de opbrengst. Dit klinkt allemaal veilig en dat is het ook, tot de oplichters een manier hebben gevonden om het systeem te ontwijken.

Gedupeerde

Een van de gedupeerden is Mickey. Zij vertelt via een website: “Ik had via United Wardrobe nieuwe Alexander McQueens gezien. Een meisje genaamd Helen vroeg er 280 euro voor. Dit vond ik te veel dus ik bood vervolgens 260. Ze zei dat het goed was, maar dat ze het dan wel buiten United Wardrobe om wou regelen omdat de kledingapp 10 procent van de kosten zelf houdt. Ze gaf me haar telefoonnummer en ik appte haar. Ik vroeg haar om een foto van haar ID kaart en dat stuurde ze. Ook gaf ze haar Instagram dus ik dacht dat het wel goed zou komen. Ze stuurde me ook een track & trace code van een ander meisje genaamd Demi. Ze zei dat Demi ook gewoon haar schoenen had ontvangen.”

Alarmbellen rinkelen

“Ik had haar naam, nummer, bankrekeningnummer en Instagram. Wat kon er fout gaan? Heel veel dus. Toen ze de dag erna zei dat er iets tussen was gekomen en dat ze het niet redde om naar het postkantoor te gaan, gingen bij mij de alarmbellen pas rinkelen”, vertelt Mickey verder. Ze besloot een berichtje te sturen naar het Instagramaccount dat ze had doorgekregen. Mickey kreeg deze reactie terug: “Hey, ik denk dat ik al weet wat er aan de hand is. Je wordt opgelicht. Als je nu nog kan stoppen, doe dit dan onmiddellijk. Mijn identiteit wordt gebruikt om mensen op te lichten, je bent nu al de zoveelste.” Via dit meisje kwam Mickey in contact met nog meer slachtoffers van oplichters op United Wardrobe.

Heel netwerk aan oplichters

“We weten inmiddels dat dit al twee jaar aan de gang is en dat er waarschijnlijk een heel netwerk achter zit. Deze persoon licht heel veel mensen op, op deze manier dus wees gewaarschuwd. De politie heeft al meerdere aangiftes ontvangen over deze zaak maar helaas doen ze er niets mee”, aldus het meisje via Instagram. Het belangrijkste is dus dat als je wilt shoppen via United Wardrobe, dat je het ook echt via deze app doet, met bijbehorende service. Het systeem is juist zo gemaakt om jou als koper te beschermen.

Lees ook: OMG: er komt een ‘Temptation Island 2.0’ en deze BN’ers gaan het presenteren!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels