Tip! Met deze methode heb jij na het scheren supergladde benen

scheren

Nooit gladde benen na het scheren? Nu wel!

Op een een of andere manier lukt het nooit om onze benen volledig glad te scheren. Denk je dat je alle haartjes hebt verwijderd, komen er weer rode bultjes voor in de plaats. Je kan natuurlijk je benen professioneel laten ontharen, maar niet iedereen heeft daar tijd of geld voor. Er zijn talloze trucs te vinden om je benen thuis beter te ontharen, maar deze goedkope en effectieve methode kenden wij nog niet. 

Je benen worden zijdezacht.

Tip van Tumblr

Het trucje werd gedeeld door een Tumblr-gebruiker en het veroorzaakte veel positieve reacties. Vrouwen claimen dat hun benen nog nooit zo zacht zijn geweest en aanvoelen als een babyhuidje met deze manier van scheren. De schrijfster van de post houdt er nogal een bijzondere schrijfstijl op na, dus wij vertalen de truc graag voor je. Je hebt er maar drie dingen voor nodig die je wellicht al in huis hebt, wat deze tip niet alleen effectief maakt, maar ook goedkoop.

Scrub

Misschien heb je al eens zelf een suikerscrub gemaakt. Door je lichaam met suiker te scrubben wordt je huid zijdezacht. Als je deze methode combineert met het scheren van je benen, eindig je met de allerzachtste benen die je ooit hebt gevoeld. Om de scrub te maken meng je twee delen suiker (bijvoorbeeld één kopje) met één deel olie naar keuze (dus een half kopje). Je kunt eventueel nog wat essentiële olie toevoegen om het mengsel lekker te laten ruiken of geurende kokosolie combineren met bruine suiker. Dit laatste ruikt naar koekjes!

Scheren

Voor deze methode heb je twee goedkope scheermesjes nodig. Eerst scheer je jouw benen zoals je dat gewend bent. Als je klaar bent met scheren, begin je met scrubben. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen die je huid ruwer aan laten voelen. Als je klaar bent met de scrub pak je het tweede, schone scheermesje. ‘Scheer’ met dit mesje de scrub van je benen. Vergeet niet na het scheren je benen nog eens af te spoelen om alle restjes olie en scrub weg te halen. Het resultaat: zijdezachte benen zoals je ze nog nooit hebt gevoeld.

Waarschuwing

Hoewel deze techniek heel goed werkt op je benen en armen, kun je het beter niet op je bikinilijn toepassen. Suiker is slecht voor de natuurlijke zuurgraad van je vagina, dus dit kun je maar beter vermijden. Ook wordt door de olie je douche of badkuip erg glad! Andere dames geven als tip om de olie te vervangen met honing, dit werkt antibacterieel en maakt de grond niet glad. Gebruik je toch olie, maak dan de douchebak achteraf goed schoon met een ontvettende reiniger.

Misschien vind je dit ook leuk: Zo voorkom je dat je benen blijven plakken aan een stoel

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels