Deze kledingstukken kun je beter niet dragen naar een bruiloft

Zo houd je de bruid tevreden op haar bruiloft

Besluiteloosheid wat kleding betreft is voor vele vrouwen ’s ochtends al een ding, maar menig vrouw krijgt al helemaal hoofdpijn wanneer een uitnodiging voor een bruiloft op de mat valt. Wat moeten we in hemelsnaam aan doen naar deze feestelijke gebeurtenis? Op zo’n viering van ware liefde wil je wel goed voor de dag komen, maar wat kun je beter niet dragen naar een trouwerij?

Een witte jurk
Traditionele bruiloft? Dan kun je je geld erop zetten dat je de bruid in wit aan het altaar verschijnt. Het is nogal not done om die dag dan zelf ook in een witte jurk te verschijnen. Niemand wil de bruid overschaduwen op haar grote dag. Toch graag een lichte jurk dragen? Ga dan voor een pastelkleur of draag beige.

Nieuwe hakken
Wanneer je een paar nieuwe hakken draagt naar de bruiloft, kun je de bruid niet voor het hoofd stoten, maar je kunt jezelf misschien wel voor de kop slaan. Het is misschien heel mooi, maar comfortabel is het alles behalve. Sowieso zijn een paar hoge stelten altijd pijnlijk na een paar uur, maar het leed wordt zeker niet uitgesteld wanneer je ze nog nooit eerder hebt gedragen. Ga daarom voor hakken die je al een paar keer hebt gedragen zodat ze zijn ingelopen.

Te blote kleding
Ten eerste kan je kwalijk aangekeken worden wanneer het bruidspaar gelovig is en de ceremonie in de kerk houdt. Ten tweede staan alle ogen op jou gericht wanneer je decolleté niets verhullend is. Ook ditmaal gaat dan de aandacht naar jou terwijl de bruid het stralende middelpunt moet zijn.

Afwijken van de dresscode
Vraagt het bruidspaar om geen donkere kleuren te dragen? Kom dan niet in een zwart jurkje naar de ceremonie. Respecteer de wensen van de bruid en bruidegom en houd je aan de dresscode die zijn hebben gesteld. Heb je geen geschikte kleding en wil je niet te veel uitgeven aan de bruiloft? Vraag dan aan een vriendin of zij iets heeft wat je mag lenen.

Rinkelende sieraden
Een arm vol sieraden kan er mooi uitzien, maar wanneer die armbanden de hele tijd tegen elkaar aan klingelen, kan dit erg storend zijn. Houd er daarom rekening mee dat je niet te veel lawaai maakt.

Een spijkerbroek
Velen weten het wel, maar we willen het toch even zeggen: een spijkerbroek is vrijwel nooit een goed idee. Het is erg casual en dat terwijl zo’n dag zo bijzonder is voor degenen die elkaar het jawoord gaan geven. Wil je toch graag een broek dragen? Ga dan voor een mooie pantalon.

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook: 

Fan van dit bericht? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle |  Beeld: Pexels