Zien: dit is het kleinst bewoonde eiland ter wereld

eiland

Dit is dus echt een gevalletje #goals

Het ene gezin woont in een vrijstaand huis, een ander stel woont in een rijtjes huis en weer een andere familie… die woont gewoon op eiland. En dan hebben we het niet over de Nederlandse waddeneilanden. De Sizeland familie kocht destijds het kleinst bewoonde eilandje ter wereld en je moet de foto’s eens zien!

Zouden we hier niet allemaal willen zijn?

Afzonderen
Nadat je tijdens de feestdagen een paar dagen opgescheept hebt gezeten met familie is het heerlijk om je de dagen daarna even terug te trekken. Geen gezeur, van niemand niet. Hoe fijn is dat? Wat nu als we je vertellen dat je even je rust kunt pakken op het kleinst bewoonde eilandje ter wereld. Je hoeft er alleen maar voor naar Amerika, daar ligt Just Room Enough Island.

Record
In de St. Lawrence River, de rivier die New York en Ontario van elkaar scheidt, liggen tig kleine eilandjes. Een daarvan werd in 1950 bemachtigd door de Sizeland familie. Ze bouwden hier een klein lieflijk huisje en plantten er een boom. Het eiland is niet groter dan een tennisveld en werd door het Guinness Book of World Records uitgeroepen tot het kleinst bewoonde eiland ter wereld. We moeten zeggen dat het ons heerlijk lijkt om daar eens een weekje te vertoeven!

eiland

Een bericht gedeeld door ATOK DEAN (@atokdean) op

Lees ook: Puppyeiland slechts een fantasie? Nee hoor, het bestaat écht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels