Handig: zo pak je lastige cadeaus makkelijk in

cadeaus

Deze lifehack komt net op tijd voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent voor veel mensen één ding: héél veel cadeaus inpakken. Wat zijn wij blij als we een dvd, boek of fotolijstje cadeau kunnen doen, die zijn namelijk altijd zo makkelijk in te pakken. Een mooie strik eromheen en je bent klaar! Er zijn helaas ook heel wat cadeaus die een stuk lastiger zijn om in te pakken. Gelukkig hebben we daar een heel handige lifehack voor gevonden!

Lastige voorwerpen

Knuffels, sokken, sjaals: allemaal ontzettend leuke cadeaus om te geven, maar behoorlijk lastig om in te pakken. Het lukt maar nooit om het cadeaupapier strak om het cadeau te wikkelen en keer op keer eindig je met verfrommeld papier. En dat is natuurlijk ontzettend zonde van het cadeaupapier én van je moeite. Maar geef het nog niet op: op Instagram vonden we een makkelijke manier om ook lastige voorwerpen in te pakken.

Feestelijke tips

De Instagram-pagina van Chantel Mila staat vol met de leukste styling-, organisatie- en schoonmaaktips. Zo laat ze bijvoorbeeld zien hoe je je koelkast het beste schoonmaakt, hoe je je slaapkamer een make-over geeft en hoe je je bed een stuk makkelijker opmaakt. Met de feestdagen in zicht heeft haar Instagram-feed een feestelijk tintje gekregen. Zo deelt Chantel regelmatig leuke cadeau-inpaktips, waaronder deze tip om lastige voorwerpen in te pakken.

Zo ga je te werk

  • Zorg ervoor dat het cadeaupapier om het voorwerp past en maak vast met plakband. Zorg ervoor dat er boven en onder het voorwerp voldoende papier over is. Haal het voorwerp er vervolgens uit.
  • Vouw de onderkant omhoog. Creëer een ‘diamant’ door de zijkanten van de onderkant naar binnen te vouwen. Vouw vervolgens de boven- en onderkant van deze diamant naar binnen en zet vast met plakband.
  • Doe het cadeau via de open bovenkant in het cadeaupapier. Vouw de bovenkant van het papier dubbel en maak vast met plakband.
  • Maak met een perforator twee gaatjes in de bovenkant van het cadeau. Doe hier een lint doorheen en maak een strik.
  • Et voilà: je hebt een perfect ingepakt cadeautje!

Lees ook: 14x de leukste manieren om kerstcadeaus in te pakken

Bron: Instagram | Beeld: Unsplash, Sincerely Media