Lieke van Lexmond onder vuur na het delen van déze vakantiefoto

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond dacht een leuke vakantiekiek te plaatsen

Samen met haar man Bas van Veggel genoot Lieke van Lexmond (35) en de kinderen Zef en Vik van een heerlijke vakantie op een zonnige, tropische bestemming. Alle fantastische vakantiekiekjes die Lieke op Instagram deelde, waren jaloersmakend. Toch was niet iedereen op Social media even lovend over de foto’s, met één in het bijzonder… 

Een foto van Lieke waarin ze haar baby Zef (8 maanden) achterstevoren in een draagzak op haar buik draagt, zorgde voor veel opmerkingen van haar Instagram-volgers.

Vakantiefoto
Volgens sommigen is het vervoeren van een baby op deze manier namelijk slecht voor de heupjes. De ongevraagde meningen en adviezen onder het schijnbaar onschuldige kiekje zijn dan ook niet op twee handen te tellen. “Zo trots op mijn lieve aapjes”, schrijft Lieke bij de foto met haar twee zoontjes. Baby Zef kijkt nieuwsgierig om zich heen terwijl hij met zijn rug tegen de buik van zijn moeder leunt. De volgers van de presentatrice vinden deze houding echter niet iets om trots op te zijn. “Deze houding is slecht, dus arm sneu kindje”, aldus een volger.

‘Gevaarlijk’
Meerdere van haar volgers stellen dat het ‘gevaarlijk’ is om een kind op deze manier te dragen: “Hij zit in de verkeerde houding. Koop een goede draagzak, dan is er niks aan de hand”, laat ze weten. Een ander vraagt zich af waar Liekes mooie ‘arrow doekje’ (een inbakerdoek, red.) is. “Veel beter voor je kleine man en staat je zo goed!” Anderen nemen het weer voor haar op: “Ik verwacht eigenlijk dat Lieke heel goed weet wat ze doet en dat ze nooit iets zal doen wat schadelijk is voor haar kindjes.”

Fietstochtje
In 2014 was Lieke ook al onderwerp van kritiek over haar draagzak-gebruik, toen fietste de RTL-presentatrice door Amsterdam met (toen nog) baby Vik in een draagdoek. Lieke verwijderde de foto van Instagram, nadat ze de stroom aan kritiek helemaal zat was. “Mensen weten niet waar ze het over hebben. Ze oordelen zo snel”, liet ze los aan het AD. “Net als dat ik kritiek kreeg omdat ik het ‘in mijn hoofd haalde’ te gaan fietsen met Vik in de draagdoek. Dat is veiliger dan met zo’n Maxi-Cosi wankelend op je bagagedrager. Hou toch op met dat commentaar. Bemoei je met je eigen leven. Ik ben een lieve moeder.”

Zo trots op mijn lieve 🐒🐒!!! 📷 @basvanveggel3 #vacationstyle ❤️❤️❤️ #Vik&Zef

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op

Lees ook: Lijk jij ook zoveel op je moeder? Volgens de wetenschap is dit de reden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld Instagram