Hugh Grant wilde de dansscène in Love Actually helemaal niet doen en dít is waarom

Love ActuallyZat de iconische dansscène dan bijna niet in de film?

Er gaat eigenlijk geen jaar voorbij waarin de romantische komediefan de film Love Actually níet kijkt. Vooral de dansscène met de swingende Hugh Grant als Prime Minister is bij velen favoriet. Zijn soepele moves tijdens Jump zijn toch fantastisch? Echter was de destijds 43-jarige acteur minder lovend over de scène.

Hugh Grant vond dat de scène gewoonweg ‘niet logisch’ was.

Dansscène 
In een interview met PeopleTV legt de de acteur uit dat hij het niet logisch vond om de scène op te nemen. Hij snapte dat de scène bij het publiek aan kon slaan, maar technisch gezien vond hij het onlogisch. “Ik bleef maar tegen Richard (de regisseur van de film, red.) zeggen dat ik snapte dat ik een radio op mijn kamer zou hebben en dat ik zou dansen. Prima. Maar daarna dans ik door heel Downing Street 10, waar komt de muziek dan vandaan? En hoe kan het opeens stoppen?” Goed, Hugh, je hebt je punt gemaakt.

Hit
Hugh heeft namelijk helemaal gelijk. Hoe kan het dat de muziek doorspeelt, terwijl hij door het hele gebouw danst? En hoe kan het dat de muziek opeens stopt? Richard Curtis wuifde dat bezwaar gewoon weg. “Het slaat aan. Het is een filmwereld”, verklaarde hij.

Ja, het sloeg aan. En hóe!

Lees ook: Dit wist je nog niet over Love Actually

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: People, Hello Giggles | Beeld: Videostill Love Actually