Onderzoek: maakt geld nou echt gelukkig? Als je het híeraan besteedt wel!

geld

Geld maakt wel gelukkig!

Mensen zeggen altijd: geld maakt niet gelukkig. Het onderzoek van deze wetenschappers spreekt dat tegen. Zij denken wel degelijk dat geld gelukkig kan maken, maar dan moet je het wel aan de juiste dingen uitgeven. In plaats van dat nieuwe blouseje of die ene boek die je graag wil hebben, moet je tijd ‘kopen’. 

Stel: je hebt 40 euro te besteden. Waar geef jij het aan uit?

Tijd
Bovenstaande vraag werd op twee manieren gesteld aan de mensen die deelnamen aan het onderzoek. De eerste keer moesten de mensen iets kopen wat hen gelukkig zou maken en de tweede keer moesten ze het besteden aan iets wat ‘tijd zou kopen’. De tweede keer werden de mensen veel gelukkiger. Ze ervaren minder stress en een sterker gevoel van geluk.

Gelukkiger
Hoe doe je dat ‘tijd kopen’? Eigenlijk is het heel simpel. Je besteedt het geld aan iets wat jou tijd bespaart. Denk hierbij aan het laten bezorgen van je boodschappen of iemand die je ramen lapt. Hierdoor hoef jij die dingen niet meer te doen en zal je dus tijd overhouden. Die dingen kan je weer besteden aan dingen die je echt gelukkig maken. Ga bijvoorbeeld eens wat vaker bij je dierbaren langs of speel een half uurtje langer met je huisdier. Door tijd te kopen word je uiteindelijk gelukkiger en daarom kan geld dus wel degelijk gelukkig maken.

Bron: The Washington Post | Beeld: pexels