‘Is het gek dat ik als bruidsmeisje ook witte kleding draag?’

witte kleding

De bruid vindt dat het alle aandacht van haar afleidt

De beste vriendin van Jennifer* gaat trouwen en natuurlijk mag zij bruidsmeisje zijn. Dat Jennifer echter in het wit verscheen op een lunch met bruiloftsgasten, viel niet in goede aarde bij de aanstaande bruid. De twee kregen knallende ruzie om het dragen van witte kleding. De vraag is nu: hoe kan Jennifer dit oplossen voor de grote dag?

Beste vriendin gaat trouwen

“Mijn beste vriendin gaat volgend jaar trouwen met haar jeugdliefde”, begint Jennifer haar verhaal op het forum Reddit. “Toen ze begonnen met het plannen van de bruiloft, heeft ze gevraag of ik haar bruidsmeisje wil zijn.” Jennifer en de aanstaande bruid zijn al ruim 20 jaar bevriend, dus hier hoefde ze niet lang over na te denken. “Het is voor haar ontzettend stressvol om ‘de grote dag’ te organiseren. Ik heb dan ook mijn best gedaan om haar te helpen waar ik kan”, vertelt ze over de voorbereidingen.

Lunch met bruiloftsgasten

Onlangs had het bruidspaar een lunch georganiseerd met een deel van de bruiloftsgasten, die inmiddels allemaal zijn ingeënt. “Het was voor het eerst sinds lange tijd dat we weer eens naar een restaurant gingen, dus ik besloot me leuk aan te kleden”, gaat Jennifer verder. “Ik koos voor een oudere witte linnen jurk, die ik vaker draag. Voor mijn gevoel ging alles goed, maar tijdens de lunch kreeg ik meermaals vreemde blikken van mijn vriendin en ze praatte amper tegen mij.” In eerste instantie dacht Jennifer dat het door de stress kwam, maar al snel werd duidelijk wat de echte reden van dit vreemde gedrag was.

Boze berichten

“Toen ik thuiskwam, kreeg ik een heleboel boze berichtjes van mijn vriendin. Ze zei dat ze teleurgesteld in me was en niet kon geloven dat ik haar shine wilde afpakken in deze bijzondere tijd.” Jennifer snapte er niks van en vroeg om uitleg. “Blijkbaar was ze woedend omdat ik het lef had een witte jurk te dragen terwijl zij de bruid is. Ik was stomverbaasd”, vertelt ze. “Ik heb gezegd dat het me speet dat ze zo van streek was, maar ook dat ik niet helemaal snap waarom ze denkt dat casual witte kleding de aandacht zou trekken.” De onschuldige actie van Jennifer zorgde vervolgens voor een knallende ruzie tussen de twee vriendinnen. Vooral de opmerking van Jennifer dat “dit huwelijk misschien het belangrijkste in het leven van de bruid was, maar dat dit voor anderen niet zo is”, viel niet in goede aarde bij de aanstaande bruid.

Verdrietig

In eerste instantie was Jennifer van mening dat je als bruid niet de kleur wit kunt claimen. Inmiddels is ze zich ervan bewust dat een bruid over het algemeen wit draagt bij huwelijksgerelateerde evenementen en dat de gasten dat niet zouden moeten doen. “Hoewel de bewuste lunch helemaal niks met het huwelijk te maken had, voel ik me erg verdrietig”, vertelt Jennifer. “Onze vriendschap is mij heel dierbaar en ik heb echt mijn best gedaan om haar overal bij te helpen.” Omdat haar vriendin nu nog meer stress heeft dan ze al had, lijkt het Jennifer het beste om vrede te sluiten. Ze weet alleen even niet meer hoe ze dit aan moet pakken en hoe ze haar uitspraken goed kan praten. Wat zou jij willen adviseren?

*Jennifer is niet de echte naam van het bruidsmeisje. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/sk1292pa.

Lees ook: Vader vertelt: ‘Ik stel ‘goede’ mannen voor aan mijn dochter’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash