Man vertelt: ‘Ik gaf bewust de verkeerde huissleutel aan mijn schoonmoeder’

huissleutel schoonmoeder

Karel wil zijn schoonmoeder niet nog vaker over de vloer, en heeft daar wat op verzonnen

Als je goed overweg kan met je schoonouders, is dat natuurlijk hartstikke mooi meegenomen. Maar wat als je ze niet kan luchten? Dit probleem heeft Karel*, die geen behoefte heeft om zijn schoonfamilie vaker te zien dan nu. Op Reddit doet de man zijn verhaal. 

Huissleutel

“Anna en ik zijn vorig jaar september getrouwd en hebben een nieuw huis gekocht”, begint Karel zijn verhaal. “We wonen nu in een appartementencomplex waar je via een speciale deur naar binnen kan. Hierdoor heb je een extra sleutel nodig, die alleen bewoners mogen hebben.” Hoewel de regels duidelijk zijn, wil de moeder van Anna ook graag een sleutel van hun nieuwe huis. “Als argument geeft ze dat het voor het geval er gevaar is handig kan zijn, of als wij op vakantie zijn. Maar hier ben ik het niet mee eens.”

Voor noodgevallen

Karel heeft al meerdere keren duidelijk gemaakt dat ze geen extra sleutel mogen geven, maar daar wil zijn schoonmoeder niets van weten. “Ze blijft doorgaan dat ze een sleutel voor noodgevallen nodig heeft, en heeft ondertussen ook andere familieleden erbij betrokken. Iets waar Anna ook veel last van heeft.”

Eigen sleutel

“Vorige week eiste ze dat ze een sleutel moest krijgen en wilde er zelf een kopie van laten maken”, vertelt de man verder. “Ik was er klaar mee en heb haar toen haar eigen sleutel gegeven, die mijn vrouw voor haar bewaarde. Op een papiertje schreef ik: ‘Deze sleutel is alleen voor plekken waar JIJ woont.’ Hier werd ze heel boos om en vertelde de familie over wat ik gedaan had. Anna is nu ook boos op mij, omdat ik het volgens haar alleen maar moeilijker heb gemaakt.” Karel vraagt zich nu af of hij niet te ver is gegaan en vraagt om hulp. Wat zou jij hem adviseren?

Lees ook: Ruiken maar: vrouwen kunnen blijkbaar ruiken of een man single of bezet is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels