Ruiken maar: vrouwen kunnen blijkbaar ruiken of een man single of bezet is

ruiken single

Sommige vrouwen hebben er een neus voor

Datingapps, speeddaten, blinddaten. Voor single mensen is het anno 2023 nog makkelijker geworden om een nieuw love interest te vinden. Maar wist je dat het voor vrouwen ook mogelijk is om te ruiken of iemand vrijgezel is? Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat vrijgezelle, heteroseksuele vrouwen single mannen kunnen ruiken – en dat heeft alles te maken met evolutie. 

Voortplanting

Ruiken of iemand vrijgezel is? Blijkbaar doen vrouwen dat al sinds de evolutie. Voor voortplanting is het namelijk altijd heel belangrijk geweest, en moesten vrouwen de geschikte mannen herkennen middels hun geur. Zo konden ze namelijk mannen die al bezet waren en eventueel al kinderen hadden, ontwijken. Dit heeft te maken met feromonen, de geuren die wij uitscheiden door onze hormonen.

T-shirts ruiken

Wetenschappers van de Australische Macquarie University hebben onderzoek gegaan om te kijken of vrouwen daadwerkelijk het verschil kunnen ruiken tussen vrijgezelle en bezette mannen. Hiervoor lieten ze heteroseksuele vrouwen aan t-shirts van verschillende mannen ruiken. Er hing al wel een klein luchtje aan die t-shirts: ze waren namelijk 24 uur lang gedragen en waren dus bezweet.

Resultaat

Net als dat vrouwen vroeger konden ruiken of ze naast een goede match zaten, konden de vrouwen uit het onderzoek ook ruiken of een man single was. Dit kwam omdat de t-shirts van de vrijgezellen sterker roken dan de kleding van de mannen in een relatie. Kortom, wil je weten of iemand single is? Gewoon even (subtiel) ruiken!

Lees ook: Aan de trui van je partner ruiken? Dat zou je om deze reden vaker moeten doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels