Wait, what?! WhatsApp geeft straks een melding als iemand over je praat

WhatsApp

Roddelen zit er straks niet meer in

Gezellig kletsen met vriendinnen of even aan het thuisfront laten weten hoe laat je thuis bent: we appen de hele dag door. In zo’n chat wordt soms ook behoorlijk wat af geroddeld, maar daar moeten we straks mee oppassen. WhatsApp komt namelijk met een nieuwe functie. 

Melding

Er zit weer een nieuwe update voor WhatsApp aan te komen, met daarin een grote verandering. Wanneer iemand straks jouw naam noemt op WhatsApp, krijg je namelijk een melding. Praat jij dus altijd met vriendinnen over die ene leuke jongen, of die ene vervelende vrouw uit de buurt? Let dan goed op.

Nieuwe functie

Hoe werkt die nieuwe functie precies? Het is eigenlijk heel simpel: WhatsApp houdt voor jou in de gaten wanneer iemand het over je heeft. Zodra iemand jouw naam vernoemt, krijg je van een melding van de app. WhatsApp probeert hiermee overzicht te creëren voor wanneer je een tijdje offline bent. Op deze manier mis je dus geen belangrijke appjes meer in groepschats.

Op de hoogte blijven

Hoe het er precies uit gaat zien, dat weten we nog niet. Waarschijnlijk is deze functie namelijk alleen voor groepsapps waarin jij zelf ook zit. Wanneer twee mensen het in een privéchat over jouw hebben, zul je hoogstwaarschijnlijk geen melding krijgen. Voor de zekerheid gaan wij in elk geval iets minder roddelen via WhatsApp de komende tijd. Een bijnaam bedenken voor iemand waarover je het vaak hebt, is natuurlijk ook geen slecht idee.

De functie is verder ook erg handig. Want wanneer je de hele dag aan het werk bent geweest en honderden appjes van je vriendinnen hebt gemist, kun je in een oogopslag zien welke belangrijk waren voor jou. Zo blijf je toch op de hoogte. Wij zijn benieuwd naar deze update!