Man: ‘Is het raar dat ik mijn vrouw vraag om een tattoo te nemen van mijn naam?’

tattoo naam

Zelf heeft hij ook een tatoeage van haar naam

Freek* en zijn vrouw Julia zijn al hun hele volwassen leven bij elkaar. Toen Julia hem uitdaagde een tatoeage van haar naam te laten zetten, maakte hij meteen een afspraak in de tattooshop. Onlangs vroeg Freek zijn vrouw om ook zijn naam te laten tatoeëren, maar dat vertikt ze. Nu is zijn schoonvader ook nog eens boos op hem, omdat hij haar ‘onder druk zet om dingen te doen waar ze zich niet comfortabel bij voelt’. 

Liefdestattoo

“Mijn vrouw en ik zijn al samen sinds we zestien jaar waren”, begint Freek zijn verhaal op het forum Reddit. Inmiddels zijn ze vijf jaar getrouwd en hebben ze een zoontje samen. Het zit dus wel goed tussen Freek en zijn vrouw Julia. Toen ze hem uitdaagde om haar naam te laten tatoeëren, twijfelde Freek dan ook geen moment.

Misbruik

Toch vond hij het een beetje gek dat hij wel een tattoo van haar naam had, maar zij geen tattoo van zijn naam. Daarop vroeg Freek zijn vrouw om ook zijn naam te laten tatoeëren. “Ze zei dat ze tegen tatoeages was”, vertelt de man. “En ze vond dat ik misbruik maakte van haar door te verwachten dat ze ook zo’n tattoo zou laten zetten.”

Onder druk zetten

Hoewel Freek het apart vindt dat Julia hem wel zo’n tatoeage laat zetten, vindt hij het prima dat ze zelf geen tattoo van zijn naam wil nemen. Maar daar blijft het echter niet bij. “Julia heeft aan iemand verteld dat ik haar heb gevraagd een tattoo van mijn naam te nemen. Die persoon heeft vervolgens aan onze hele familie verteld dat ik ‘haar onder druk zet om dingen te doen waar Julia zich niet comfortabel bij voelt’.”

Bezorgde stiefvader

Dit kwam ook Julia’s stiefvader ter ore, die op zijn beurt een hartig woordje met Freek wilde spreken. “Ik heb een hekel aan haar stiefvader. Die vent is echt verschrikkelijk”, vertelt Freek. “Tijdens het eten stond hij op ‘om zijn bezorgdheid te uiten’. Hij hintte er subtiel op dat ik zijn ‘grootste trots’ probeerde te manipuleren.” Dit schoot bij Freek in het verkeerde keelgat. “Ik zei dat hij naar de hel kon lopen”, aldus de man. Nu heeft Freek het gevoel dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Wat vind jij?

*Freek en Julia zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam ThrowRA_1230123.

Lees ook: Man is boos: ‘Mijn vrienden hebben me niet verteld dat mijn vrouw vreemdging’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jonathan Cooper