Baasje Frédéric vindt zijn hond terug die twee jaar geleden gestolen werd: “Ik heb gehuild van geluk”

“Duc herkende me meteen”

De Belgische Frédéric was in de veronderstelling dat hij zijn geliefde hond Duc nooit meer terug zou zien; ruim twee jaar geleden werd Duc gestolen en sindsdien was er geen spoor van de Berner Sennenhond te bekennen. Frédéric was ontroostbaar; zijn grootste maatje was er niet meer.

Sportschool
Bijna twee jaar geleden werd Duc gestolen toen Frédéric naar de sportschool ging en zijn hond voor de deur van de sportschool had vastgebonden. Op het moment dat hij weer naar buiten kwam was Duc weg. Later bleek uit beelden van bewakingscamera’s dat iemand de hond had losgemaakt en in een auto had geduwd. Er waren geen aanwijzingen over wie de dader zou kunnen zijn en maanden verstreken; resultaat bleef uit. Na een tijdje besloot het baasje van Duc een nieuwe hond te adopteren: “Ik miste het gezelschap van een hond.”

Melding
Twee jaar nadat Duc was ontvoerd kreeg de politie een melding over twee uitgemergelde en verwaarloosde honden. De dieren zat vast op een balkon in Bredene (België). Het appartement was voor de rest leeg. Het dierenasiel Het Blauwe Kruis werd ingelicht en toen bleek één van de twee honden gechipt te zijn; een Berner Sennen. En niet zomaar een Berner Sennen; het bleek Duc te zijn. Frédéric werd ingelicht door het asiel: hij mocht zijn hond op komen halen.

Hereniging
Een hele speciale gebeurtenis voor Frédéric, die de hoop dat hij zijn trouwe maatje nog terug zou vinden opgegeven had. Wel was hij een beetje angstig voor de ontmoeting: “Ik was zo bang dat hij getraumatiseerd zou zijn.” Wel wist hij dat Duc hem nooit vergeten zou zijn. Dit bleek te kloppen, want toen hij op zijn hond afliep herkende hij hem meteen. “Ik heb gehuild van geluk. De mooiste dag van ons leven.”

Bron: Nieuwsblad | Beeld: Nieuwsblad