Met deze tips blijven je lelies het langste mooi

lelies-langer-mooi

Hallo, mooie bos bloemen!

Een bos lelies fleurt een kamer meteen op. Deze kleurige en geurige bloemen wil je daarom zo lang mogelijk mooi houden. Helaas maken we veel fouten bij het verzorgen van lelies waardoor ze snel gaan hangen. Daarom delen we een paar veelgemaakte fouten die je voortaan niet meer moet maken. 

De soort bos

Het lijkt logisch dat je een bos lelies koopt op basis van hoe ze eruitzien. Toch kun je beter kiezen voor de bloemen waarvan de bloemknoppen nog niet helemaal open zijn. Hier zul je namelijk veel langer plezier van hebben.

Het verzorgen

Bij lelies vraagt het wat voorzorg voordat je ze in een vaas zet. Knip eerst de onderste bladeren van de lelies af. Wanneer je dit niet doet, zal de bos bloemen in het water sneller gaan schimmelen. Knip daarom altijd de onderste bladeren, die anders in het water zouden staan, af.

Afsnijden van de stengels

Bij veel bloemen geldt deze regel, maar bij lelies is het heel belangrijk: het kort afsnijden van de stengels. Hoe korter de stengel is, hoe langer de bloem mooi blijft. Het afsnijden kun je het beste doen met een scherp mesje en niet met een schaar. En afsnijden gebeurt uiteraard schuin.

Voldoende water in de vaas

Lelies kun je beter niet te lang droog laten staan. Zet de bloemen daarom zo snel mogelijk in een vaas met vers handwarm kraanwater. De bloemen drinken in het begin veel water, dus je zult de vaas waarschijnlijk meerdere keren moeten vullen. Ook helpt de soort vaas bij het mooi houden van je verse bos bloemen. Een ruime vaas zorgt ervoor dat de bloemen goed groeien. Ook kun je wat bloemenvoedsel aan het water toevoegen. Dit verzorgt de lelies nog beter.

De juiste plek

De plek waar je lelies staan is allesbepalend voor hoelang jij kunt genieten van je bos bloemen. Lelies houden namelijk niet van veel zon, tocht en fruit dat aan het rijpen is. Kies daarom een goed plekje waarbij je bos bloemen in de schaduw staat.

Lees ook: Deze bloemen kun je gerust in huis halen als je hooikoorts hebt

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Sixteen Miles Out