‘Mijn schoonvader is woedend dat mijn zoon hem een pestkop noemde’

schoonvader pestkop

‘Hij zei dat mijn dochter er ‘verschrikkelijk uitzag’ en ‘normale kleren’ moest aantrekken’

Emma* en haar man hebben twee kids: Rob (21) en Jana (16). Het hele gezin kan het goed met elkaar vinden, en met opa en oma erbij is het ook altijd gezellig. Of althans: meestal dan. Want de kinderen hebben nu flinke ruzie met Emma’s schoonvader en dit leidt tot veel spanning in de familie. Op Reddit vraagt ze zich af of ze niet beter haar excuses aan haar schoonvader moet aanbieden nadat haar zoon hem een pestkop noemt.

Creatief

Emma legt uit dat haar zestienjarige dochter flink aan het experimenteren is met haar stijl. “Ze experimenteert veel met haar kleren, haar en make-up. Rob heeft haar een poosje terug een naaimachine cadeau gedaan en ze leeft zich er helemaal mee uit. Ze maakt er van alles mee, gewoon voor de lol. Vanwege haar leeftijd hebben we wel een paar regels: geen doorzichtige kledingstukken, geen diep decolleté, en geen minirokjes.”

Modieus

Emma geeft toe dat ze de outfits van haar dochter niet altijd even mooi vindt. “Ze mixt altijd patronen, kleuren, prints en texturen. Broeken onder rokjes, jurkjes als vestjes, grote sieraden, enzovoort enzovoort. Oké, het voelt soms als een beetje too much. Maar dat is nu eenmaal hoe mode werkt, toch?” deelt de moeder op Reddit. Het belangrijkste vindt ze in elk geval dat Jana gelukkig is. “Ze kleedt zich iets minder uitbundig voor bijvoorbeeld familiebijeenkomsten, omdat ze bang is voor opmerkingen”, laat Emma weten, maar Jana kan hoe dan ook rekenen op de steun van haar ouders en grote broer. “Rob steunt haar 100%. Hij had de naaimachine voor haar gekocht en ook veel van haar bijzondere sieraden en accessoires heeft ze van hem gekregen. Jana maakt bovendien shirts voor hem en werkt op dit moment aan een jasje.” Awww!

Familiefeest

Wanneer Rob zijn 21e verjaardag viert, laat hij zijn zusje weten dat er geen thema is en ze precies mag dragen “wat ze maar wil”. “Ik zweer dat je Jana zag oplichten en haar ogen begonnen te glinsteren”, deelt Emma. “Ze droeg uiteindelijk een vreemde combinatie, maar Jana was er zelf blij mee en Rob zei dat ze er mooi uitzag”, laat de moeder weten. Maar wanneer de opa van vaders kant binnenkomt, is hij minder onder de indruk van zijn kleindochter. “Hij sprak de hele kamer toe en zei dat het tijd was om niet meer om de hete brij heen te draaien. ‘Jana ziet er verschrikkelijk uit. Ga eens wat normaals aantrekken meisje’, zei hij.” Ouch…

Pestkop

Rob is echter niet blij met deze uitspraken over zijn zusje. “Hij rolde met zijn ogen en zei dat hij het triest vond dat een zeventigjarige man een zestienjarig meisje moest pesten. Vervolgens ontstond er ruzie en nu is mijn schoonvader woest.” De vader van haar man eist nu dat ze Rob straffen voor zijn ‘brutale’ uitspraak, maar zowel Emma als haar man willen daar niets van weten. “Mijn schoonvader heeft Jana aan het huilen gemaakt, dus waarom zouden we?”

Toch begint Emma te twijfelen door de hoeveelheid spanning die er nu is ontstaan. Zou ze er niet beter aan doen om gewoon de vrede te bewaren en haar excuses aan te bieden aan haar schoonvader?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam AITA_cloth315.

Lees ook: Pijnlijk: ‘Na 6 jaar ziet m’n schoonvader onze relatie nog steeds als tijdelijk’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Laura D Vargas