Aha: dit is waarom je ene wenkbrauw altijd beter ‘lukt’ dan de ander

wenkbrauw beter

Herkenbaar? Je bent niet de enige!

Het is voor velen een vaste routine: eens in de zoveel weken is het tijd om met een pincet je wenkbrauwen helemaal in model te brengen. En met een poedertje hier en een potloodje daar, zijn je brows weer in topstaat. Of in elk geval: één ervan. Hoe kan het toch dat je altijd één wenkbrauw hebt die beter uit de verf komt dan de ander?

Favoriete wenkbrauw

Een korte navraag op de redactie van Dingen voor Vrouwen leert al snel: bijna iedereen heeft duidelijk één favoriete wenkbrauw. De wenkbrauw die gewoon altijd nét iets beter lukt, die beter je gezicht framet, of die gewoon net iets voller is dan de ander. Expert Tonya Crooks legt aan de Britse Grazia uit hoe dat toch altijd kan. En dat blijkt dus een heel bijzondere reden te hebben!

Plukken

Allereerst kan het natuurlijk zijn dat je in je jonge jaren flink hebt geplukt aan je wenkbrauwen. Tja: als flinterdunne ‘wenkies’ helemaal hip zijn, dan is dat wat je doet. Maar goed, als die haartjes dan niet gelijk terug groeien, dan kan dat wat verschil opleveren in je wenkbrauwen. Zo heb je opeens één geweldige, welgevormde wenkbrauw, en eentje die wel wat hulp van een wenkbrauwpotlood kan gebruiken.

Spieren

Maar Tonya Crooks legt uit dat er ook een heel andere reden is dat je wenkbrauwen nu eenmaal wat van elkaar verschillen. Het kan namelijk ook liggen aan de spieren ónder je wenkbrauwen. Niet alle spieren in je gezicht zijn helemaal symmetrisch. Dat komt bijvoorbeeld doordat we onze spieren nu eenmaal niet symmetrisch gebruiken voor onze gezichtsuitdrukkingen. Ook de kant van je gezicht waar je op slaapt kan al van invloed zijn op de ontwikkeling van die spieren. En hierdoor lijkt het dus alsof je ene wenkbrauw net ‘hoger’ of ‘anders’ op je gezicht zit. Weer wat geleerd!

Lees ook: Lifehack: met dít trucje maak je jouw ‘normale’ mascara waterproof

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: GraziaDaily | Beeld: Pexels, Nataliya Vaitkevich