Vrouw biecht op: ‘Ik huur iemand in voor het huishouden omdat ik het zelf niet goed kan’

huishouden

De vrouw is niet erg goed in het doen van klusjes in huis

Davina* (26) woont sinds kort samen met haar man. De twee hebben een leuk huis op de kop weten te tikken. Er is alleen een probleem: Davina weet niet hoe ze het huishouden moet runnen. Daarom heeft ze een hulp ingehuurd. Op Reddit vraagt ze of dit de juiste keuze was.

Hulp in het huishouden

“Ik ben opgegroeid in India en in het tweede jaar van de middelbare school met mijn familie naar Engeland verhuisd”, begint Davina haar verhaal. “In India had mijn familie dienstmeisjes en helpers (dit hadden niet alleen de rijken, want daar hebben de meeste middenklasse gezinnen een hulp) en daarom heb ik tijdens mijn jeugd nooit geleerd hoe ik de meeste klusjes moest doen.”

Toen Davina naar Engeland verhuisde wilden haar ouders dat ze zich op haar studie ging focussen. Ze hoefde daarom nooit mee te helpen in het huishouden. “Ik slaagde er niet alleen in om als beste van mijn klas af te studeren, maar ook om financiering te krijgen voor mijn droomopleiding”, vervolgt Davina. “Ik ben nu afgestudeerd als arts en ik ben aan het uitzoeken in welk vak ik me wil specialiseren. Ik ben vorig jaar getrouwd, met toestemming van mijn ouders. Hij is een paar jaar ouder dan ik en verdient goed”, legt ze uit.

Meehelpen

Haar man heeft haar nu echter gevraagd of Davina misschien iets meer zou willen meehelpen in het huishouden.  “We verdelen de taken, maar meestal vindt hij fouten in wat ik heb gedaan. De kleren zijn nog steeds gekreukt, de pasta is te gaar, de stofzuigerzak is niet geleegd, enzovoorts.”

“Mijn salaris als assistent-arts is nog niet veel, maar ik heb aangeboden om bijles te geven aan middelbare scholieren die ook arts willen worden. Dit geld zou ik gebruiken om een werkster in te huren bij ons thuis, zodat we ons niet zozeer hoeven te concentreren op klusjes, maar alleen op onderhoud”, vertelt Davina. Haar man vond dit overigens niet zo’n goed idee. “Mijn man was verbijsterd over het idee en noemde me verwend. Hij vond het slap van me dat ik als excuus gebruikte dat ik niet weet hoe sommige klusjes werken en dat ik het daarom liever door iemand anders liet doen. Hij noemde me lui, terwijl ik niet begrijp hoe ik lui kan zijn als ik extra werk doe naast mijn eigenlijke baan om het voorrecht te verdienen om geen klusjes te doen”, aldus Davina.

Discussie

Daarnaast is Davina van mening dat ze best kan helpen in het huis, maar dat haar man nooit tevreden is met haar manier van schoonmaken en opruimen.  “Soms heeft hij bijvoorbeeld moeite heeft met mijn pasta, dan bedoel ik dat ook echt: de saus is te flauw of de pasta is te papperig. En ik wist echt niet dat de stofzuigerzak na elk gebruik geleegd moest worden. Ik heb ook nog nooit gezegd dat ik niet weet hoe ik iets moet doen, dus doe ik het ook niet. Het is mijn man die dat voortdurend zegt…” Davina vraagt zich daarom af of ze in haar recht staat om iemand in te huren. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Lopsided-Weather3838.

Lees ook: ‘Mijn vriend is na 6 jaar uit de kast gekomen’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels