‘Mijn vriend liet me alleen achter in het ziekenhuis nadat ik een miskraam had gehad’

miskraam

‘Hij vindt dat onredelijk ben, omdat ik hem toestemming gaf om te gaan’

De 34-jarige Elize* heeft onlangs een miskraam gehad en moest daarvoor een D&C-operatie ondergaan. Hierbij wordt overig weefsel uit de baarmoeder verwijderd. Haar vriend was na de operatie bij Elize in het ziekenhuis, maar echt lang bleef hij niet hangen… Op Reddit vertelt Elize haar verhaal.

Operatie

“Ik heb onlangs een miskraam gehad en heb daarvoor afgelopen vrijdag een operatie gehad Ik was binnen een paar uur van de operatieafdeling af, en mijn vriend met wie ik samenwoon, was bij me in het ziekenhuis”, begint Elize haar verhaal. “Hij werkt meestal veel (ook in het weekend), maar had voor de ingreep gezegd dat hij het weekend speciaal vrij zou nemen om voor mij te zorgen”, legt Elize uit. “Hij was er de dag na de operatie niet veel, want hij deed de boodschappen en andere zaken voor in huis. Die avond zei hij dat een paar vrienden van hem de volgende dag naar een game-toernooi gingen en dat hij er graag heen wilde. Hij vroeg aan mij of ik het goed vond dat hij ging en met tegenzin zei ik maar ‘ja'”, vervolgt Elize haar verhaal.

“De volgende ochtend ging hij weg, en heeft hij me de hele dag niet geappt. Pas rond 17:00 uur kwam hij terug. Ondertussen was ik de hele dag alleen, emotioneel en in tranen, vooral omdat er veel zware emoties naar boven kwamen door de miskraam”, legt Eliza uit. Achteraf is ze toch best boos dat haar vriend naar dit toernooi is gegaan en dat hij niet bij haar is gebleven in het ziekenhuis.

Discussie

“Hij vindt dat onredelijk ben, omdat ik hem toestemming gaf om te gaan. Maar ik wist ten eerste niet dat hij de hele dat weg zou zijn, en ten tweede kon ik ook niet naders dan ‘ja’ zeggen omdat hij het me vroeg. Als ik nee zou zeggen zou ik me er niet fijn bij voelen omdat ik hem dan geluk afneem”, aldus Eliza. “Hoe dan ook, ik vind dat hij hier fout zat door het überhaupt te vragen, vooral gezien het feit dat hij er een groot punt van maakte om er heen te gaan. Hij is in de aanloop hiernaartoe niet echt met me mee geweest naar doktersafspraken, maar hij zei dat hij het “allemaal goed zou maken” door echt aan mijn zijde te staan tijdens het herstelproces. Ook gamet hij minstens één keer per week met deze vrienden, dus het is niet zo dat hij nooit de kans krijgt om met hen om te gaan”, stelt Eliza.

Daarnaast wisten familie en vrienden ook niet van de miskraam af, omdat Elize nog niet had verteld dat ze zwanger was. “Deze zwangerschap was niet gepland en ik heb het voor mijn vrienden en familie verborgen gehouden, omdat ik mijn gevoelens nog niet volledig heb verwerkt. Ik ben er nog niet klaar voor om het te delen.”

“Mijn vriend wist dit, maar toch liet hij me alleen en bleef ik helemaal alleen achter met de fysieke (maar eigenlijk ook de emotionele) naweeën van alles. Ik had geen leuke dingen gepland, of iemand die ik kon bellen om me gezelschap te houden of mee te praten in plaats van hem. Ik vind dat mijn vriend me had moeten begrijpen en mij op de eerste plek had moeten zetten, in plaats van te gaan gamen met zijn vrienden.” Elize weet dat zij hem zelf toestemming heeft gegeven om weg te gaan, maar ze is toch boos. Wie heeft er gelijk?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam KitchesSinkBlues473.

Lees ook: ‘Mijn vriend wilde bij zijn ex-vriendin overnachten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels