‘Mijn vriend wil me niets vertellen over een vriendin die hij heeft’

‘Ben ik een controlerende vriendin?’

Laura* is al ruim tien jaar samen met haar vriend Ties. Beide zijn ze trouw aan elkaar geweest en niet eerder heeft Laura getwijfeld aan haar vriend. Ties heeft nooit vrouwelijke vriendinnen gehad, tot zes maanden geleden. Hij ontmoet Anna en spreekt vaak met haar af. Als Laura vraagt wat ze gedaan hebben of waar ze het over hebben gehad, wordt ze afgesnauwd en neergezet als een controlerende vriendin. Laura vertrouwt het niet en denkt dat hij wat te verbergen heeft. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Controlerend

“In het begin spraken ze af en toe af om te wandelen”, begint Laura te vertellen. “Maar nu spreken ze ook in het weekend en op avonden af. Ook kwam ik er al snel achter dat ze ook heel veel whatsapp contact hebben. Als ik dan vraag waar ze het over hebben samen of wat ze hebben gedaan, dan wordt mijn vriend kwaad en zegt hij dat ik te controlerend ben. Ik durf er nu niet zo goed meer naar te vragen, maar ik vertrouw het echt voor geen meter.”

Ontmoeting

Toen Laura Anna voor het eerst ontmoette, voelde ze dat er iets niet goed zat. “Ties heeft wel eens gezegd dat hij goed met haar kan praten over wat intiemere onderwerpen. Hij is bijvoorbeeld heel open naar haar over zijn zieke moeder. Ik vind het fijn voor hem dat hij zo goed met haar kan praten. Toen ik Anna voor het eerst ontmoette, had ik dan ook verwacht dat ze aardig tegen mij zou doen. Maar nee, het voelde niet goed. Ze deed opzettelijk alsof ze me niet begreep en alsof ik dom was. Ik heb het gevoel dat ze mij zwart maakt en achter mijn rug om met hem aan het flirten is.”

Onzekerheid

Ties ziet niet dat Anna met hem aan het flirten is en dit maakt Laura erg onzeker. “Ik heb meerdere keren tegen Ties dat ik het niet fijn vind als ze ook in het weekend en op avonden afspreken, maar hij trekt zich er niks van aan. Ik weet zeker dat Anna achter hem aan zit en het maakt me ontzettend onzeker. Ik weet niet wat ik moet doen, want telkens als ik het aankaart word ik neergezet als een controlerende vriendin. Maar moet ik het dan maar gewoon toe laten? Ben ik controlerend?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam PhilipTheFair.

 

Lees ook: ‘Ik mocht niet mee naar een werkfeestje van mijn vriend’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Budgeron Bach