‘Ik mocht niet mee naar een werkfeestje van mijn vriend’

niet-mee

‘Ik snap niet waarom hij mij niet heeft meegenomen’

Gerlien* is al een aantal jaar samen met Joran. Onlangs had Joran een personeelsfeestje op zijn werk. Hij had tegen Gerlien gezegd dat er geen partners mee zouden komen, maar later bleek dat dat wel zo was. Bovendien heeft hij een aantal van die mensen meegebracht naar zijn huis, wat Gerlien nog altijd niet helemaal vertrouwt. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Niet mee geweest

“Mijn vriend Joran had eerder deze week een feestje op zijn werk”, begint Gerlien haar verhaal. “Alle werknemers mochten hun partner meenemen. Joran heeft dat aan me verteld, maar zei er toen ook meteen bij dat hij mij niet mee wilde nemen tenzij zijn collega’s ook hun partner meebrachten. Ik was niet teleurgesteld, want ik snapte wel dat het anders ongemakkelijk voor hem zou zijn. De eerstvolgende keer dat ik er iets over hoorde, was op de dag van het feest. Joran vertelde dat hij erheen ging en ik ging ervan uit dat ik niet mee hoefde, omdat zijn collega’s blijkbaar ook niemand meenamen.”

Mensen mee naar huis

Gerlien hoorde de hele avond niets van Joran. “Ik maakte me er niet druk om, want ik wist dat hij het leuk had. Ik besloot hem ook niet te lastig te vallen en ben op een gegeven moment naar bed gegaan. De volgende dag kreeg ik uitgebreid te horen hoe leuk het feest was geweest en hoeveel lol Joran met zijn collega’s had gehad. We wonen niet samen, dus ik had niet gezien hoe iedereen eraan toe was. Toen Joran vertelde dat hij uiteindelijk vijf mensen bij hem thuis had uitgenodigd om verder te feesten, vond ik dat eerst niet vreemd. Tot ik hoorde dat dat twee stellen en een single dame waren.”

Onzekerheid

Blijkbaar waren er dus wel partners op het bedrijfsfeest aanwezig. “Ik was meteen beledigd, want ik snapte niet waarom Joran mij niet had meegenomen. Hij wist van tevoren toch al wel dat die mensen ook zouden komen”, schrijft Gerlien. “Bovendien voelde ik me helemaal niet fijn bij de gedachte dat er ook een single dame mee was. Volgens Joran was haar relatie net uit en zocht ze een nieuwe liefde. Ze zou hebben geprobeerd aan te pappen met Jorans huisgenoot, maar die had er geen zin in. Ik werd meteen onzeker: zou ze ook dingen bij Joran hebben geprobeerd? Waarom mocht ik er niet bij zijn? Inmiddels zit ik er de hele tijd aan te denken. Hoe moet ik het gesprek aankaarten?” Wat zou jij tegen Gerlien zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwaway76483.

Lees ook: ‘Mijn vriend maakt me telkens wakker omdat ik het bed laat kraken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Brooke Cagle