‘Mijn vriendin deelde de erfenis van haar opa niet met mij’

erfenis

‘Ik betaal altijd voor alles, maar ze heeft genoeg om nooit meer te hoeven werken’

Lucas* is al tien jaar samen met zijn vriendin. Het stel deelt alles en ze hebben een gezamenlijke rekening. Nu komt Lucas erachter dat zijn vriendin zeven jaar geleden een grote erfenis heeft gekregen, maar hem over het algemeen meer laat betalen. Op Reddit vraagt hij om advies.

Eigen rekening

“Mijn vriendin en ik zijn zes jaar geleden bij elkaar ingetrokken. We huren een appartement en hebben afgesproken dat ik 75 procent van de huur betaal, omdat ik zo’n 25 procent meer verdien dan zij”, begint Lucas zijn verhaal. De twee hebben een gezamenlijke rekening waarmee ze dingen betalen zoals boodschappen, reparaties en de huur, maar ze hebben ook beide hun eigen rekening die ze gebruiken voor leuke dingen voor hunzelf, legt hij uit.

Dure handtas

“We gingen laatst uit eten voor haar moeders verjaardag met het gezin, mijn vriendin had haar moeder een mooie handtas cadeau gedaan. Haar zus zei iets over dat dat een dure tas moet zijn geweest.” Lucas vroeg aan zijn vriendin hoe ze dat had kunnen betalen, want de tas bleek even duur te zijn als vijf maanden huur voor het stel. “Ze zei dat ze had gespaard. Toen begon haar zus te lachen en zei: ‘Ja dag, dat geld komt rechtstreeks uit de erfenis van opa’.”

Lucas is in shock, dit wist hij niet. “Ze vertelde me over het geld dat ze zeven jaar geleden had ontvangen door de erfenis van haar opa. Het was zoveel geld dat ze niet meer zou hoeven werken, maar ze zei dat ze af en toe wat van haar rekening haalt om leuke dingen van te doen.”

Haar geld

Dat is de druppel voor Lucas. “Ik betaal altijd voor alles 75 procent, ook op vakanties! Een paar jaar geleden heb ik zelfs de volledige huur betaald, omdat ze haar baan kwijtraakte. Ze had het geld gewoon, maar heeft niet aangeboden om mee te helpen.” Lucas vertelde haar dit, maar dit viel niet in goede aarde bij haar. “Ze zei dat het niet mijn geld was en toen vertrok ze.”

82 duizend euro

Lucas belt zijn zus op om haar het verhaal te vertellen. Zij vindt het belachelijk van zijn vriendin dat ze dit heeft achter gehouden. “Ze heeft voor me uitgerekend hoeveel ik in totaal ’teveel’ heb betaald al die tijd: 82 duizend euro. Dan hebben we het nog niet eens over de vakanties…” Wat zou jij aan Lucas adviseren?

*Lucas is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de man zijn verhaal onder de naam Own-Economist9892.

Lees ook: ‘Mijn stiefmoeder wil na jaren negeren opeens geld van me zien’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels