Door deze TikTok-hack zouden rimpels verdwijnen terwijl je slaapt

rimpels

‘Ik dacht niet dat dit zou gaan werken’

Een gladde huid terwijl je slaapt, dat zouden we allemaal wel willen toch? Op TikTok kwamen we dan ook een hack tegen waardoor je rimpels als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Het enige wat je daarvoor nodig zou hebben, is wat gezichtstape. Wat je moet doen en of het werkt, vertellen wij je.

Rimpels

Rimpels: het is de normaalste zaak van de wereld, maar toch zijn we ze liever kwijt dan rijk. De één smeert dagelijks met anti-rimpel crèmes en serums, terwijl de ander regelmatig een bezoekje brengt aan de schoonheidssalon. Toch is er volgens TikTok een andere manier om van je rimpels af te komen. Met tape! Ja echt, TikTokkers plakken momenteel massaal tape op hun voorhoofd tegen rimpels.

Minder rimpels

Hoe dat precies werkt? Als je de tape op je voorhoofd en naast je ogen aan zou brengen, zou dit de huid strak trekken en zo de rimpels verminderen. Hiervoor slapen veel TikTokkers elke nacht met de tape op. Het resultaat na een paar nachtjes slapen? Een gladdere huid met een stuk minder rimpels.

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 (Mashup) – Trinix

In bovenstaande video is te zien hoe gebruiker @theaussierapunzel de proef op de som neemt en ruim een week lang met tape op haar voorhoofd naar bed gaat. “Ik dacht niet dat dit zou gaan werken”, schrijft ze erbij. Na een paar dagen lijkt haar voorhoofd toch écht een stuk gladder.

Geschikte tape

Denk jij nou: dat wil ik ook proberen? Pak dan niet de eerste de beste tape die je thuis tegenkomt. Veel soorten tape, zoals schilderstape of verpakkingstape, zijn niet geschikt voor de huid. Plak je die toch op je gezicht? Dan kan je huid erg gevoelig worden en kan er zelfs irritatie of onzuiverheden ontstaan. Kies daarom een tape die geschikt is voor de huid. En haal je de tape er weer af? Doe dit dan heel voorzichtig. Bij het te ruig verwijderen kun je namelijk een laag van de huid meenemen, wat kan zorgen voor bacteriële infecties en littekens.

Kanttekening

Dat is niet de enige kanttekening die we bij deze TikTok-hack kunnen plaatsen. Het klinkt natuurlijk heel ideaal en makkelijk: een paar stukjes tape tegen rimpels. Helaas zijn de gevolgen voor de lange termijn wat minder rooskleurig. Deze TikTok-hack zou de veroudering van je huid namelijk zelfs kunnen versnellen. Door het afplakken van je gezicht denk je misschien dat je je spieren ‘stilhoudt’, maar ze gaan eigenlijk harder werken. En tja, dit zorgt voor… rimpels! Kortom: plak je gezicht niet gelijk vol met tape, maar denk eerst goed na en doe je eigen research.

Lees ook: Met deze contourhack creeër jij de perfecte kaaklijn

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels