‘Ik heb een raar gevoel bij de nieuwe vriendin van mijn zoon’

vriendin

‘Er is gewoon iets raars aan haar waar ik m’n vinger niet op kan leggen’

Mila* haar zoon Alex zit sinds een jaar op de universiteit. Ook is Alex verhuisd naar de stad waar hij naar school moet en heeft het er erg naar z’n zin. Rond de feestdagen wilde Alex naar zijn ouders toekomen, maar daar kwam ineens verandering in toen hij meldde dat hij zijn nieuwe vriendin ook meenam naar zijn ouders.

Nieuwe vriendin

“Toen de feestdagen eraan kwamen liet Alex weten dat hij terugkwam naar huis om met ons kerst en oud en nieuw te vieren”, schrijft Mila op Reddit. “Ongeveer een week voordat hij naar huis kwam, liet hij weten dat hij ook zijn nieuwe vriendin Ella mee zou nemen. Dit was de eerste keer dat we van Ella hoorden en dit was ook de eerste keer dat Alex een vriendin mee zou nemen naar huis.”

Red-flag parade

“De feestdagen stonden voor de deur en Alex kwam samen met Ella binnen”, vervolgt Mila. “Ze stelde zich voor en we verplaatsten ons naar de woonkamer. Mijn man en ik stelden Ella vragen om haar een beetje te leren kennen, maar op dat moment begon de ‘red-flag parade‘”, stelt Mila.

“Alex en Ella legden uit dat ze elkaar hadden ontmoet tijdens een vechtsportklas waar ze ook wel eens met elkaar moesten sparren. Ella legde uit dat ze juist interesse kreeg in Alex omdat hij de enige jongen was die écht het fysieke contact met haar opzocht. Ze zei zelfs dat ze een jongen nooit zou kunnen respecteren als hij haar niet zou slaan als dat moest!”, schrijft Mila gefrustreerd.

Rare sfeer

Maar volgens Mila was dat niet het enige waar ze haar bedenkingen bij kreeg. “Het leek ook alsof Ella mijn zoon op handen en voeten wilde bedienen. Zo vroeg ze bijvoorbeeld of ze apart van ons mocht eten zodat ze Alex goed in de gaten kon houden als hij aan het eten was. Belachelijk!”, aldus Mila. “Hier zijn we dan ook zeker niet mee akkoord gegaan. Daarnaast is Ella ook erg bazig. Het lijkt alsof ze elke beweging die Alex maakt, wil dicteren. Ze probeerde mij zelfs te stimuleren om ook zo tegen mijn zoon te doen.”

En als je dacht dat het daarbij bleef, dan heb je het mis. “Ook hing er een hele rare sfeer om Ella heen. Zo keek ze je bijvoorbeeld nooit aan als je met haar praatte. Er is gewoon iets raars aan haar waar ik m’n vinger niet op kan leggen”, vervolgt Mila. Toch is mijn zoon helemaal weg van haar en ik weet zeker dat hij niet zou luisteren als ik hem aanspreek op Ella’s gedrag. Ik weet niet wat ik moet doen!” Wat zou jij Mila adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRa_concernedamy.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.
Bron: Reddit | Beeld: Pexels