‘Mijn zus eist de trouwjurk van onze moeder op, terwijl ik ‘m heb gekregen’

trouwjurk

‘Ik ben niet meer welkom op de bruiloft als ik haar de jurk niet geef’

De moeder van Keiko* heeft in het verleden haar trouwjurk aangeboden aan Keiko’s oudere zus Naomi, maar omdat zij altijd heeft gezegd dat ze die jurk niet wilde dragen, heeft hun moeder ‘m aan Keiko gegeven. Nu Naomi gaat trouwen, vraagt ze aan Keiko of ze de trouwjurk niet alsnog mag dragen tijdens de bruiloft, maar Keiko weigert. Op Reddit vraagt ze advies.

Cape

“Onze moeder is op dit moment niet in beeld, omdat ze ernstig ziek is”, begint Keiko haar verhaal. “Maar toen ze trouwde droeg ze een prachtige jurk met een soort roodkapje-achtige witte cape, waar ze gehaakte vlinders en bloemen op had bevestigd.” Keiko is er altijd weg van geweest en hun moeder maakte al snel duidelijk dat ze graag wilde dat één van de zussen de jurk zou dragen. Omdat Naomi ouder was, kreeg zij de jurk eerst aangeboden. “Ze heeft als tiener al gezegd hoe lelijk ze het ding vond en dat als ze ooit zou trouwen, ze een zwarte of rode nieuwe jurk zou willen, en zeker niet een tweedehandse.” Hun moeder heeft het nog een paar keer geprobeerd, maar Naomi wees haar telkens af.

“Dus gaf mijn moeder ‘m aan mij. Nu ze niet meer in beeld is, is het het meest waardevolle kledingstuk dat ik heb.” Keiko is op dit moment “super single”, maar wil ooit wel trouwen, al ziet ze dat nog niet binnenkort gebeuren.

‘Something borrowed’

Een week geleden kwam Naomi samen met haar verloofde langs bij Keiko, omdat ze haar wat wilde vragen. “Ze was erg bot en vroeg gelijk naar de trouwjurk. Het was nog steeds niet haar favoriete stijl, maar omdat onze moeder het heeft gedragen, wilde ze hem graag aan. Ze zei dat het haar ‘something borrowed‘ kon zijn, want ze wilde het alleen van me lenen.”

De jurk van haar zus

Dat ging er bij Keiko niet in. “Absoluut niet, was mijn reactie. Ze heeft haar kans gehad en dat vertelde ik haar ook. Ze kon wat anders van mama uitzoeken, want deze jurk is nu van mij en ik wil de eerste zijn die erin trouwt. Als zij ‘m aan zou doen tijdens haar bruiloft, zou ik háár jurk dragen op het moment dat ik ga trouwen. Dat wil ik niet.”

Niet meer welkom

Naomi werd woest, vertelt Keiko. “Ze zei dat de jurk van haar was, omdat zij de oudste is en dat ik ‘m maar moest geven, want anders zou ik niet meer welkom zijn op de bruiloft. Onze vader staat aan mijn kant, omdat hij heeft gezien hoe erg ze mama heeft afgewezen, maar verder staat iedereen aan haar kant.” Wat zou jij in Keiko’s plaats gedaan hebben?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Hot_Pilot_1537.

Lees ook: ‘Mijn vrouw weigert naar de bruiloft van onze zoon te gaan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Lưu Đức Anh