‘Mijn vrouw weigert naar de bruiloft van onze zoon te gaan’

vrouw bruiloft

‘Mijn zoon wil alle contact met mijn vrouw afkappen om haar gedrag’

Binnenkort staat Geerts* zoon Ivo voor het altaar. Maar opeens laat zijn vrouw Marije weten dat ze niet bij de bruiloft aanwezig zal zijn. De reden? Ze kan het niet vinden met de gender-identiteit van Ivo’s verloofde. Geert staat nu tussen twee vuren en vraagt om Reddit om advies.

Uit de kast

“Mijn vrouw en ik hebben samen een 29-jarige zoon”, legt Geert uit. “Marije is altijd erg beschermend geweest en wil gewoon het beste voor hem. Toen Ivo op de middelbare school uit de kast kwam als biseksueel, vond ze het niet makkelijk om zich daaraan aan te passen. Ze konden nog wel met elkaar door één deur, maar ze waren niet zo close meer”, deelt Geert.

Verloofd

En inmiddels is Ivo verloofd. “Zijn verloofde is transgender en zit in een transitieproces van vrouw naar man. Hij is een ontzettend aardig persoon en ik ben zo blij dat ze elkaar hebben gevonden. Marije had het echter continu over het shoppen voor een bruidsjurk. Maar mijn toekomstige schoonzoon zei dat hij een mooie smoking wilde dragen. Ik heb hem geholpen met het uitzoeken van een pak en zelfs een deel van de kosten op me genomen”, schrijft de trotse vader.

Ruzie

Maar bij een feestelijk diner in de aanloop naar de zomer-bruiloft, dropt Marije opeens een bommetje. “We waren met een paar familieleden uit eten, en toen mijn zoon haar vroeg of ze uitkeek naar de bruiloft, zei ze opeens: ‘Oh lieverd, ik ga er niet heen hoor’.” Uh, wat? Deze onthulling komt Ivo en de rest van de familie rauw op hun dak vallen. “Ivo vroeg haar waarom, en ze legde uit dat het niet de bruiloft is die ze voor hem in gedachten had en dat ze zijn verloofde niet uit kan staan”, schrijft Geert. “Ik nam mijn vrouw apart en heb haar flink de les gelezen over hoe ze zo hard kon zijn over haar zoon en zijn verloofde.”

Het lijkt erop dat deze ruzie wel eens een permanente scheur in de familie kan veroorzaken. “Ze praat niet meer met me sinds het diner, en Ivo wil nu alle contact met haar afkappen.” Wat denk jij: kan dit nog goed komen? Wat zou jij doen in Geerts plaats?

*Alle namen in dit stuk gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Many-Hearing–7524.

Lees ook: ‘Ik ga niet naar de bruiloft van mijn zus omdat mijn partner niet mee mag’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Wallace Araujo